طرز تهیه حمص با گوشت؛ پیش غذای عربی خوش طعم و مقوی

به گزارش شیوا مارکت، حمص با گوشت یکی از غذاهای خوش عطر و اصیل خاورمیانه ای است که ترکیب خامه ای نخود، ارده، آب لیمو و گوشت تفت خورده را در خود دارد. این پیش غذا علاوه بر طعم بی نظیر، سرشار از پروتئین، فیبر و چربی های مفید است و می تواند به عنوان وعده ای سبک یا میان وعده ای سالم سرو گردد. در طرز تهیه حمص با گوشت یاد می گیرید چگونه یک حمص نرم، لطیف و خامه ای درست کنید و روی آن گوشت طعم دار و آبدار بریزید تا جلوه ای رستورانی و حرفه ای به غذایتان بدهید.

طرز تهیه حمص با گوشت؛ پیش غذای عربی خوش طعم و مقوی

مواد لازم برای تهیه حمص با گوشت

  • نخود پخته 1 لیوان بزرگ (300 گرم)
  • ارده 1/3 پیمانه
  • سیر 4 حبه
  • آب لیمو ترش تازه 5 قاشق سوپ خوری
  • روغن زیتون به میزان لازم
  • فیله گوساله 200 گرم
  • کره یا روغن به میزان لازم
  • نمک، فلفل سیاه و پاپریکا به میزان لازم

مراحل طرز تهیه حمص با گوشت

مرحله اول: خیساندن و آماده سازی نخود

برای آغاز، نخودها را در یک کاسه بزرگ ریخته و با میزان زیادی آب بپوشانید. اجازه دهید نخودها یک شب کامل خیس بخورند تا نرم شوند. در طول این زمان، بهتر است چند بار آب را عوض کنید تا نفخ نخود گرفته گردد.

این مرحله یاری می نماید نخودها در زمان پخت سریع تر نرم شوند و طعم سبک تری داشته باشند. هرچه زمان خیساندن طولانی تر باشد، نتیجه نهایی لطیف تر و هضم آسان تر خواهد بود.

مرحله دوم: تفت دادن گوشت

فیله گوساله را به قطعات نگینی کوچک خرد کنید تا هنگام سرو، بافتی نرم و خوش خوراک داشته باشد. داخل تابه، ترکیبی از کمی کره و روغن بریزید تا طعم گوشت خوش عطر گردد. پس از داغ شدن چربی، گوشت را اضافه نموده و روی حرارت میانه تفت دهید تا رنگ آن کاملا تغییر کند. این مرحله کلیدی است چون گوشت نیم پز و آبدار می گردد و آماده طعم گیری با ادویه ها خواهد بود.

مرحله سوم: افزودن ادویه و پخت کامل گوشت

در ادامه، یکی دو حبه سیر رنده شده به تابه اضافه کنید تا عطر گوشت قوی تر گردد. سپس نمک، فلفل سیاه و پاپریکا را اضافه نموده و خوب هم بزنید تا همه قسمت ها طعم دار شوند. حالا یک لیوان آب به تابه بیفزایید، درِ آن را بگذارید و اجازه دهید گوشت حدود 45 دقیقه بپزد تا نرم و خوش طعم گردد. پخت آرام باعث می گردد گوشت عطر ادویه ها را کاملا جذب کند.

مرحله چهارم: تهیه حمص

در این مرحله نخودهای خیس خورده را آبکش نموده و داخل زودپز بریزید. سپس چند لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید حدود 30 تا 40 دقیقه بپزند تا کاملا نرم شوند. پس از پخت، نخودها را آبکش نموده و پوست آن ها را جدا کنید تا بافت حمص نرم و لطیف گردد. حالا نخود، ارده، دو حبه سیر، آب لیمو و کمی نمک را داخل غذاساز بریزید. مخلوط را آن قدر بزنید تا ترکیب یکدست و کرمی به دست آید.

مرحله پنجم: سرو نهایی و تزئین

حمص آماده شده را داخل ظرف سرو بریزید و سطح آن را صاف کنید. با پشت قاشق، در مرکز ظرف یک گودی کوچک ایجاد کنید و گوشت پخته شده را در آن بریزید. سپس کمی روغن زیتون روی حمص و گوشت بریزید تا سطح آن درخشان گردد. در صورت تمایل، کمی پاپریکا یا جعفری خردشده روی آن بپاشید. این ترکیب لذیذ را می توانید با نان پیتا یا نان تست سرو کنید.

نکات تکمیلی طرز تهیه حمص با گوشت

برای داشتن یک حمص حرفه ای و کش دار، انتخاب نخود مرغوب، کنترل حرارت گوشت و تعادل طعم ارده و آب لیمو اهمیت زیادی دارد. رعایت چند نکته ساده باعث می گردد حمص شما مثل نمونه های رستورانی خوش طعم و نرم گردد.

انتخاب نخود باکیفیت

نخودهای درشت و یکدست، بعد از پخت بافت نرم تری پیدا می نمایند. از نخودهای قدیمی استفاده نکنید، چون دیر پز هستند و ممکن است حتی بعد از ساعت ها پخت، سفت بمانند.

پوست گیری کامل نخود

جدا کردن پوست نخود شاید زمان بر باشد، اما نتیجه اش یک حمص ابریشمی و بدون زبری است. برای سرعت بیشتر، نخودها را بعد از پخت در آب سرد بریزید و با دست به آرامی هم بزنید تا پوست ها جدا شوند.

اگر زمان کافی برای پخت نخود ندارید

در طرز تهیه حمص با کنسرو نخود فقط کافی است کنسرو را بشویید تا طعم مایع نگهدارنده از بین برود. سپس همان مراحل افزودن ارده، سیر، و آبلیمو را انجام دهید.

برای رژیم های خاص یا نبود ارده در دسترس

در صورتی که ارده در دسترس نیست یا نمی خواهید از آن بهره ببرید، طرز تهیه حمص بدون ارده هم به سادگی امکان پذیر است. کافی است ارده را با کمی ماست چکیده یا کره بادام زمینی جایگزین کنید تا همچنان بافت کرمی حفظ گردد. این روش برای افرادی که طعم کنجد را نمی پسندند نیز بسیار مناسب است.

فوت وفن سرآشپزها برای نتیجه بهتر

برای دستیابی به یک بافت بی نقص و مزه غنی، توجه به جزئیات اهمیت زیادی دارد. در طرز تهیه حمص حرفه ای حتما نخودها را پس از پخت پوست بگیرید و در هنگام مخلوط یا میکس کردن از یخ خرد شده بهره ببرید تا ترکیب نهایی سبک تر و کرمی تر گردد.

تعادل ارده و آب لیمو

اگر ارده زیاد باشد، طعم حمص تلخ می گردد و اگر آب لیمو زیاد بریزید، بیش از حد ترش خواهد شد. پیشنهاد می گردد ابتدا نصف میزان آب لیمو را بریزید و بعد از تست مزه، بقیه را اضافه کنید.

گوشت خوش طعم تر

افزودن پاپریکا، فلفل سیاه تازه و کمی کره در خاتمه پخت، عطر گوشت را چند برابر می نماید. اگر دوست دارید گوشت حالت طلایی پیدا کند، چند دقیقه آخر بدون در تابه تفت دهید تا چربی ها غلیظ شوند.

سوالات متداول درباره طرز تهیه حمص با گوشت

ممکن است هنگام تهیه حمص برایتان پرسش هایی پیش بیاید، در ادامه به رایج ترین آن ها پاسخ داده ایم .

آیا می توان از کنسرو نخود استفاده کرد؟

بله، برای تهیه حمص با کنسرو نخود ولی بهتر است آن را یک بار بجوشانید تا نرم تر و بدون طعم فلز گردد.

به جای گوشت گوساله از چه استفاده کنم؟

می توانید از مرغ گریل شده یا گوشت چرخ نموده نیز بهره ببرید، طعم آن کمی متفاوت اما همچنان خوشمزه است.

آیا می توان حمص را بدون ارده درست کرد؟

بله، ولی ارده طعم اصلی و بافت خامه ای را ایجاد می نماید، پس حذف آن توصیه نمی گردد.

چطور حمص را ماندگارتر کنیم؟

حمص را در ظرف دربسته در یخچال نگه دارید، تا سه روز تازه می ماند.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 3 آبان 1404 بروزرسانی: 3 آبان 1404 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 30268

به "طرز تهیه حمص با گوشت؛ پیش غذای عربی خوش طعم و مقوی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه حمص با گوشت؛ پیش غذای عربی خوش طعم و مقوی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید