طرز تهیه کشمش پلویی در فر، ساده و فوری

به گزارش شیوا مارکت، کشمش یکی از دلپذیرترین افزودنی ها در آشپزی ایرانی است و می تواند مزه انواع پلو، شیرینی، کیک، کوکی، سالادو بسیاری از خوراک ها را به شکلی دلپذیر شیرین و متعادل کند. در این مطلب با طرز تهیه کشمش پلویی آشنا می شوید تا بتوانید در خانه کشمش تازه، نرم، خوش رنگ و کاملا طبیعی آماده کنید. با استفاده از روش های خانگی در این راهنما، بدون احتیاج به هیچ افزودنی صنعتی، کشمش پلویی سالم و خوش طعم خواهید داشت که عطر و مزه غذاهای شما را چند برابر می نماید.

طرز تهیه کشمش پلویی در فر، ساده و فوری

مواد لازم برای تهیه کشمش پلویی

  • انگور (ترجیحا بدون هسته) به اندازه لازم

طرز تهیه کشمش پلویی

مرحله اول: شستشو و آماده سازی انگور

ابتدا ساقه های انگور را جدا نموده و دانه ها را از خوشه تفکیک کنید. سپس آن ها را با آب سرد بشویید تا گرد و غبار، آلودگی ها و به جای مانده سموم احتمالی کاملا پاک شوند.

پس از شست وشو، انگورها را با یک حوله یا دستمال خشک کنید تا رطوبت اضافی نداشته باشند. این مرحله بسیار مهم است؛ چون باقی ماندن رطوبت روی دانه ها می تواند باعث کپک زدگی گردد یا روند خشک شدن را طولانی تر کند.

مرحله دوم: آماده سازی انگور برای خشک کردن

برای اینکه انگورها سریع تر خشک شوند و رنگ و طعم آن ها بهتر حفظ گردد، با استفاده از یک خلال دندان یا سوزن تمیز، چند سوراخ ریز روی پوست هر دانه ایجاد کنید. این کار به خروج یکنواخت رطوبت یاری می نماید.

در این مرحله می توانید از بلانچ کردن هم برای آماده سازی انگورها بهره ببرید. برای این کار، انگورها را حدود 30 ثانیه در آب جوش قرار دهید و سپس سریعا آن ها را در ظرف آب یخ بریزید. این شوک حرارتی باعث نرم تر شدن پوست انگور و خروج رطوبت داخلی به شکل یکنواخت می گردد. در نتیجه روند خشک شدن را یکنواخت تر و سریع تر می نماید.

مرحله سوم: خشک کردن انگور

در این مرحله از طرز تهیه کشمش پلویی، نوبت خشک کردن انگورها در فر است. فر را با دمای 110 درجه سانتی گراد گرم کنید. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و انگورهای آماده شده را با کمی فاصله از هم روی سینی بچینید تا جریان هوا بهتر برقرار گردد.

سینی را داخل فر قرار دهید و اجازه دهید انگورها حدود سه تا چهار ساعت به آرامی خشک شوند. در این مدت، هر 30 تا 45 دقیقه سینی را کمی تکان دهید یا انگورها را جابه جا کنید تا همه دانه ها به طور یکنواخت خشک شوند. زمانی که انگورها چروکیده، نرم و بدون رطوبت قابل توجه بودند، کشمش پلویی شما آماده است.

مرحله چهارم: خنک کردن و نگهداری کشمش پلویی

پس از خارج کردن سینی از فر، اجازه دهید کشمش ها چند دقیقه در دمای محیط بمانند تا حرارتشان کاملا کاهش یابد. وقتی دانه ها سرد شدند، آن ها را داخل یک ظرف شیشه ای خشک و در بسته بریزید. نگهداری کشمش در ظروف مرطوب یا پلاستیکی باعث کاهش ماندگاری و احتمال کپک زدگی می گردد.

اگر کشمش ها را در جای خنک، خشک و دور از نور مستقیم نگه دارید، تا چند ماه کیفیت و طعم مناسبی خواهند داشت؛ بنابراین با استفاده از آن می توانید شیرینی کشمشی، نخود پلو با کشمش، پودینگ خرمالو با کشمش و انواع دسرها، کیک ها و پلوهای مجلسی را با طعمی خوشایند و طبیعی تهیه کنید.

نکات تکمیلی تهیه کشمش پلویی

برای داشتن کشمش پلویی خانگی با طعم و ظاهر عالی، چند نکته کلیدی وجود دارد که رعایت آن ها باعث می گردد نتیجه حرفه ای تر گردد.

تاثیر نوع انگور بر رنگ و طعم کشمش

نوع انگوری که برای تهیه کشمش انتخاب می کنید، تاثیر مستقیمی بر رنگ، طعم و بافت نهایی کشمش دارد. انگورهای زرد یا سفید پس از خشک شدن رنگ طلایی و طعم ملایم با شیرینی طبیعی دارند، در حالی که انگورهای تیره یا سیاه، کشمشی با رنگ قهوه ای و طعم کمی ملس ایجاد می نمایند.

انگورهای بی دانه راحت تر خشک می شوند و بافت نهایی کشمش نرم تر خواهد بود، در حالی که انگور دانه دار ممکن است بعد از خشک شدن کمی سفت تر گردد. بنابراین انتخاب نوع انگور مناسب هم به حفظ ظاهر مجذوب کننده کشمش یاری می نماید و هم کیفیت طعم آن را تضمین می نماید، به ویژه اگر قصد استفاده در پلو، کیک یا شیرینی های خانگی را دارید.

استفاده از آبلیمو یا گلاب

اضافه کردن کمی آبلیمو و گلاب به انگورها قبل از خشک شدن باعث حفظ رنگ روشن تر و طعم خوشمزه تر کشمش می گردد. آبلیمو با خاصیت اسیدی خود از تغییر رنگ انگور جلوگیری می نماید و گلاب نیز علاوه بر عطر خوش، طعم ملایم و تازه ای به کشمش می بخشد. برای این کار، کافی است انگورها را پس از شستشو با اندازه بسیار کمی آبلیمو یا چند قطره گلاب مخلوط کنید و سپس آن ها را خشک کنید.

نگهداری طولانی مدت کشمش پلویی

برای اینکه کشمش خانگی تازه و نرم باقی بماند، برترین روش نگهداری استفاده از ظرف شیشه ای دربسته و قرار دادن در یخچال است. این کار باعث می گردد رطوبت کشمش حفظ گردد و از خشک شدن بیش از حد یا کپک زدگی جلوگیری گردد. بعلاوه اگر قصد دارید کشمش را برای مدت طولانی نگه دارید، بهتر است آن ها را در حجم های کوچک و در بسته بندی های جداگانه داخل فریزر ذخیره کنید تا هر بار فقط اندازه مورد احتیاج استفاده گردد.

جلوگیری از بهم چسبیدن کشمش ها

گاهی پس از خشک شدن، دانه های کشمش کمی چسبناک می شوند و به هم می چسبند. برای جلوگیری از این مشکل می توانید اندازه بسیار کمی پودر نشاسته یا آرد ذرت روی کشمش ها بپاشید و به آرامی مخلوط کنید تا دانه ها جدا و نرم باقی بمانند. این روش مخصوصا وقتی کشمش را برای شیرینی پزی یا استفاده در پلو نگهداری می کنید، بسیار کاربردی است.

تهیه کشمش پلویی با آفتاب

یکی از روش های سنتی و طبیعی خشک کردن کشمش، استفاده از نور مستقیم خورشید است. برای این کار، انگورها را روی پارچه نخی یا سینی تمیز پهن کنید و در مکانی آفتاب گیر قرار دهید. این روش معمولا بین سه تا پنج روز طول می کشد و مناسب برای محیط هایی با آب وهوای گرم و خشک است. مزیت این روش، طبیعی بودن فرآیند، حفظ طعم و شیرینی طبیعی انگور است، اما احتیاج به صبر و مراقبت روزانه دارد.

تهیه کشمش پلویی با بخار

در این روش، انگورها روی توری داخل قابلمه بخارپز قرار می گیرند و با حرارت ملایم خشک می شوند. این روش باعث می گردد رطوبت به آرامی خارج گردد و کشمش نرم و یکدست حاصل گردد. خشک کردن با بخار برای زمانی مناسب است که به فر یا نور آفتاب دسترسی ندارید و حجم انگور زیاد نیست.

تهیه کشمش پلویی با دستگاه میوه خشک کن

دستگاه میوه خشک کن، گزینه ای بسیار راحت و کارآمد برای تهیه کشمش خانگی است. با تنظیم دما روی 55 تا 60 درجه سانتی گراد، انگورها بین شش تا هشت ساعت خشک می شوند. این روش به علت جریان یکنواخت هوا، نتیجه ای نرم و یکدست می دهد و برای حجم زیاد کشمش مناسب است.

سوالات متداول درباره طرز تهیه کشمش پلویی

در این بخش، به رایج ترین پرسش ها درباره تهیه کشمش پلویی خانگی پاسخ داده ایم تا بتوانید کشمشی نرم، خوش رنگ و خوش طعم آماده کنید.

1- چرا برخی از کشمش ها بعد از خشک شدن تلخ می شوند؟

این مشکل معمولا به علت استفاده از انگور نارس یا انگور با پوست ضخیم ایجاد می گردد؛ بنابراین همواره از انگور رسیده و مناسب برای کشمش بهره ببرید.

2- آیا می توان کشمش پلویی را همزمان با چند نوع انگور آماده کرد؟

بله، اما توجه داشته باشید که هر نوع انگور زمان خشک شدن متفاوتی دارد. برای جلوگیری از خشک شدن زیاد یا سوختن دانه ها، بهتر است هر نوع انگور را جداگانه خشک نموده و سپس مخلوط کنید.

3- آیا می توان رنگ کشمش را بدون تغییر طعم، کمی تیره تر کرد؟

بله، با کمی شیره انگور یا حرارت ملایم در خاتمه خشک کردن می توان رنگ تیره تری ایجاد کرد، بدون اینکه طعم طبیعی و شیرینی آن تغییر کند.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 17 آذر 1404 بروزرسانی: 17 آذر 1404 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 30270

به "طرز تهیه کشمش پلویی در فر، ساده و فوری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کشمش پلویی در فر، ساده و فوری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید