محقق ایرانی تراشه پژوهشی بیماری ابولا ساخت

به گزارش شیوا مارکت، به گزارش خبرنگاران، تا به امروز هیچ درمان موثری برای ویروس ابولا کشف نشده است. ابتلا به این ویروس که به تب هموراژیک در انسان ها منجر می گردد در سراسر دنیا قربانیان زیادی گرفته است. فقدان مدل های انسانی برای آنالیز تب هموراژیک ابولا یکی از مهمترین موانع در توسعه استراتژی های درمانی برای این بیمار است.

محقق ایرانی تراشه پژوهشی بیماری ابولا ساخت

از سوی دیگر مطالعه این بیماری بر روی حیوانات بسیار مشکل، پرهزینه و گاهی اوقات غیر ممکن است. به همین دلیل گروهی از پژوهشگران به رهبری علیرضا مشاقی محقق ایرانی و استاد دانشگاه لیدن در هلند برای نخستین بار فرایند بیماری ابولا و تب هموراژیک آن را بر روی یک تراشه کوچک باز سازی کردند.

این پروژه تحقیقاتی طی 3 سال و با همکاری مراکز دانشگاهی و صنعتی اجرا شده است.

اندام بر روی تراشه و یا اندام تراشه یک فناوری جدید است که در آن اندام های انسانی در ابعاد کوچک بر روی یک تراشه کوچک باز سازی می شوند. این مدل های کوچک هم مانند نمونه های واقعی از بدن انسان توسط عوامل بیماری زا از جمله ویروس ها بیمار شوند. از آنجا که در ساخت این تراشه ها از سلول های انسانی استفاده می گردد، نشانگرهای بیماری های انسانی را دقیق تر از مدل های حیوانی از خود بروز می دهند.

تراشه ابولایی که مشاقی و همکارانش ساخته اند، نه تنها سندروم تب هموراژیک بلکه فرایندهای بیوشیمیایی و بیومکانیکی ایجاد کننده این سندروم را به خوبی نشان می دهد. همچنین پژوهشگران از این تراشه برای تست چند داروی جدید استفاده نموده اند.

نتایج این پژوهش در نشریه iScience منتشر شده است.

علیرضا مشاقی استاد دانشگاه و پژوهشگر در دانشگاه لیدن هلند و هاروارد آمریکاست. اخیراً مشاقی و گروه تحقیقاتی اش برای پژوهش درباره بیماری ابولا برنده جوایز مختلف از جمله NWA-IDG و Elise Mathilde prize شده اند.

chinaro.ir: چین: سفر به کشور پهناور و باستانی، پکن، شانگهای ،گوانجو و هانگزو

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 1 تیر 1401 بروزرسانی: 1 تیر 1401 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 14710

به "محقق ایرانی تراشه پژوهشی بیماری ابولا ساخت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "محقق ایرانی تراشه پژوهشی بیماری ابولا ساخت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید