مرکز تحقیقات فناوری های نوین غذای سالم چه مأموریت هایی دارد؟، آزمایشگاه همکار تحقیقاتی در آستانه اخذ مجوز

به گزارش شیوا مارکت، رئیس مرکز تحقیقات فناوری های نوین غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا گفت: کتابچه نظام موضوعات با 567 زمینه پژوهشی برای رشته کشاورزی و در حوزه ضایعات مواد غذایی شامل سه محور آماده و چاپ شده است.

مرکز تحقیقات فناوری های نوین غذای سالم چه مأموریت هایی دارد؟، آزمایشگاه همکار تحقیقاتی در آستانه اخذ مجوز

به گزارش گروه استان های خبرگزاری خبرنگاران، حسین عقابی؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین به عنوان واحد دانشگاهی پیشرو در زمینه کشاورزی و امنیت غذایی در کشور شناخته می گردد به همین دلیل اواخر سال 1394 مجوز راه اندازی مرکز تحقیقات فناوری های نوین فراوری غذای سالم در این واحد دانشگاهی اخذ و فعالیت خود را شروع کرد.

**

طرح طیب غذای دانشگاه های استان تهران را تأمین می نماید

هدف این مرکز استفاده از فناوری های نوین در زمینه فراوری غذای سالم است و رشته های مرتبط با شیمی و کشاورزی را دربرمی گیرد که می توان حوزه هایی مانند دامپروری، گیاه پزشکی، صنایع غذایی، زراعت و مقوله آلودگی ها در شیمی را نام برد.

به دلیل ظرفیت های از قبیل زمین های زراعی، باغ های کشاورزی و همین طور صنایع غذایی در ورامین این مرکز در نخستین گام به چاپ کتابچه موضوعات اقدام و در سه بُعد به صورت چشمگیر و گسترده فعالیت های خود را شروع کرد.

خبرنگار خبرگزاری خبرنگاران به همین مناسبت با علیرضا شهاب لواسانی رئیس مرکز تحقیقات فناوری های نوین غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا و قرچک تبادل نظر نموده است که در ادامه خواهیم خواند.

خبرنگاران: مرکز تحقیقات فناوری های نوین فراوری غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی ورامین چگونه و چرا ایجاد شد؟

شهاب لواسانی: مأموریتی از طرف سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی به دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین به عنوان واحد دانشگاهی پیشرو در زمینه کشاورزی و امنیت غذایی محول شد که در ذیل این مأموریت، فعالیت هایی در زمینه کشاورزی و امنیت غذایی شکل گرفت.

قبل از اینکه برنامه علمی با عنوان کشاورزی و امنیت غذایی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین پیشوا پایه گذاری گردد و کتابچه نظام موضوعات برنامه علمی هم نگاشته گردد، با توجه به ظرفیت های این منطقه از قبیل زمین های زراعی، باغ های کشاورزی و صنایع غذایی شهرک های صنعتی به این نتیجه رسیدیم مرکز تحقیقاتی را که بتواند مسائل صنایع مختلف را حل نماید در این واحد دانشگاهی ایجاد کنیم.

به همین دلیل شوراهای تخصصی در این زمینه شکل گرفت، جلسات متعددی برگزار گردید و در نهایت پس از نامه نگاری با سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی، مجوز راه اندازی مرکز تحقیقات فناوری های نوین غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین اخذ و فعالیت های این مرکز از حدود سال 94 به طور جدی شروع شد.

در ذیل این فعالیت ها اقدامات عظیمی ازجمله تفاهم نامه با شرکت های مختلف که بتوانند ارتباط خود را با دانشگاه نزدیک تر و محکم تر نمایند، صورت گرفت. همین طور برنامه علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین پیشوا در برنامه مراکز تحقیقاتی نهاده شد و توانستیم در مدت زمان بسیار کوتاهی کتابچه نظام موضوعات را با تفاهم نامه ای که با سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج جهاد کشاورزی استان تهران منعقد کردیم به چاپ برسانیم.

خبرنگاران: چه مأموریت یا مأموریت هایی برای این مرکز تعریف شده و اکنون در انجام این مأموریت ها فعال هستید؟

شهاب لواسانی: مرکز تحقیقات فناوری های نوین فراوری غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین فعالیت خود را در سه بُعد به صورت چشمگیر و گسترش یافته انجام می دهد. نخستین و مهم ترین مسئله ایجاد لینک قوی با مراکز تحقیقاتی دیگر بوده که در زمینه کشاورزی و غذای سالم فعالیت دارند. طرح های برون دانشگاهی را با مراکز و واحدهای فراورینماینده محصولات غذایی سالم به صورت تفاهم نامه و قرارداد انجام می دهیم.

بُعد بعدی، تجهیز آزمایشگاه های تحقیقاتی است که در مدت زمان بسیار کوتاهی توانستیم کارهای زیرساختی و همین طور مدارک و مستندات آزمایشگاهی را تکمیل و تجهیز کنیم و تا مرحله اخذ مجوز آزمایشگاه پیش برویم. کمتر از دو ماه آینده مجوز آزمایشگاه همکار تحقیقاتی را اخذ می کنیم که زیر نظر مرکز تأیید صلاحیت های ملی سازمان استاندارد ملی ایران است.

تعریف کارگاه های آموزشی و تخصصی در مدرسه عالی مهارت

کارگاه های آموزشی و تخصصی را در مدرسه عالی مهارت تعریف نموده ایم و در سه سطح مبتدی، متوسط و پیشرفته در حال برگزاری این کارگاه ها هستیم. تا به امروز کارگاه های زیادی ازجمله کارگاه پرورش زنبورعسل، پرورش قارچ، آزمون بافت یا همان کشت بافت، تعمیر و نگهداری تراکتور، پنیر پروسس و پنیرهای فرآوری شده و پروپوزال نویسی برگزار نموده ایم و کارگاهی برای کارکنان آزمایشگاه و دوره های تخصصی آزمایشگاه های شیمی، میکروبیولوژی شیر و فرآورده های لبنی طبق برنامه به صورت ماه به ماه برای مخاطبان برگزار می کنیم.

فعالیت بعدی ما به غیراز مدرسه عالی مهارت و کارگاه های تخصصی، کارگاه هایی است که در زمینه آزمایشگاهی می توانند خیلی یاری نمایند که با مربیان پیشرفته ای در زمینه دستگاه های های تک و تجهیزات خاص آزمایشگاه تحقیقاتی ازجمله دستگاه های HPLC، GC، GC Head Space و HPLC PLC و اسپکتروفتومنت که نقش بسیار مهمی در زمینه خبرنگارانلیز کمّی و کیفی مواد غذایی دارند در آینده نزدیک برگزار خواهیم کرد.

چاپ کتابچه نظام موضوعات با 567 زمینه پژوهشی برای رشته کشاورزی

مرحله بعد، برنامه علمی است که با توجه به توصیه دکتر طهرانچی برای دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا که برنامه کشاورزی و امنیت غذایی است، علاوه بر انجام تفاهم نامه قبلی با وزارت جهاد کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش، ترویج و جهاد کشاورزی که از مأموریت های پیروز بوده توانستیم کتابچه نظام موضوعات را با 567 زمینه پژوهشی برای رشته کشاورزی و در حوزه ضایعات مواد غذایی که شامل سه محور بسته بندی نامناسب مواد غذایی، انبارداری نامناسب و فرآوری نامناسب مواد غذایی می شد به چاپ رساندیم.

کتابچه نظام موضوعات برای هشت چالش از طرف سازمان تحقیقات، آموزش، ترویج و جهاد کشاورزی تعریف شده بود که به طور ویژه سه مأموریت را به ما واگذار کردند که توانستیم برای این سه چالش، کتابچه نظام موضوعات را تعریف کنیم. بر همین اساس تمایل بر این است که پنج چالش دیگر را از سازمان تحقیقات، آموزش، ترویج و جهاد کشاورزی بگیریم و روی آنها کار کنیم و بتوانیم کتابچه های بعدی برنامه های علمی را هم چاپ کنیم.

جدیدترین اقدام مرکز تحقیقات فناوری های نوین فراوری غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین تفاهم نامه سه ساله با سازمان آبفای جنوب شرق استان تهران بود که توانستیم در ابعاد وسیع و با بندهای مختلف این تفاهم نامه را به امضا برسانیم.

حمایت از انتها نامه های دانشجویی کارشناسی ارشد و دکتری، بحث طرح های برون دانشگاهی ارائه نیازسنجی های آبفا که این نیازسنجی ها را به ما ابلاغ کردند و تیم های تحقیقاتی در رشته های فنی و مهندسی و کشاورزی تشکیل شده و هر کدام از این تیم ها روی این چالش ها کار می نمایند.

نوشتن کتابچه نظام موضوعات، فعالیت های علمی، و برگزاری کارگاه های تخصصی ذیل توافق نامه با آبفا مکتوب و منعقد شده و با آنها در حال همکاری هستیم. آینده نزدیک با دو مرکز بسیار عظیم در کشور تفاهم نامه را منعقد خواهیم کرد که به محض انعقاد رسانه ای خواهد شد و این موضوع باعث گردد مرکز تحقیقات ما ازنظر درآمدزایی و فعالیت جزء مراکز بسیار فعال در راستای طبقه بندی برنامه های علمی محسوب شده و مورد تأیید قرار گیرد.

خبرنگاران: صندلی انتها نامه های دانشجویی و طرح های پژوهشی استادان و اعضای هیئت علمی در مرکز تحقیقات فناوری های نوین فراوری غذای سالم چگونه است؟

شهاب لواسانی: در این مرکز همکاری دانشجویان به ویژه در رشته کشاورزی به دلیل اینکه در ذیل مرکز تحقیقات فناوری های غذای سالم بوده، بسیار قابل توجه است. تقریباً درآمد قابل توجهی داریم و برای دانشجویانی که انتها نامه می گیرند، تقریباً 6 الی هفت کارگاه برگزار نموده ایم.

در کارگاه پژوهشیار و پایش آزاد که در هفته پژوهش برگزار گردید، اعضای هیئت علمی و دانشجویان را با نحوه ثبت نام و ورود به سامانه پایش و اخذ زمینه های پژوهشی آشنا کردیم و دانشجویان با مزیت های احصای موضوعات انتها نامه در زمینه های پژوهشی آشنا شدند.

در اغلب رشته های کشاورزی دانشجویان از امکانات تحقیقاتی و آزمایشگاهی بهره مند می شوند و طبق تعرفه ای هم که سامانه آزمایشگاه های همکار آزاد ساها تعریف نموده، تقریباً تا حدود 50 درصد تخفیف را برای دانشجویان خود در نظر گرفته ایم که این مسئله باعث می گردد دانشگاه بتواند روی منابع غیرشهریه ای حساب ویژه ای باز کند.

تا این لحظه استقبال بسیار پررنگی داشته ایم به ویژه اعضای هیئت علمی گروه پایه، رشته کشاورزی و رشته های فنی و مهندسی که از امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی برای طرح ها استفاده می نمایند و طرح های برون دانشگاهی را هم خودشان آورده اند که طبق مصوبه در مرکز تحقیقات، طرح را مطرح نموده، قرارداد بسته و اجرایی نموده اند.

4121/4062/

تفطن: تفطن: گردشگری، تور لحظه آخری ارزان قیمت، بلیط، ویزا، هتل

منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا
انتشار: 9 آبان 1400 بروزرسانی: 9 آبان 1400 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 23586

به "مرکز تحقیقات فناوری های نوین غذای سالم چه مأموریت هایی دارد؟، آزمایشگاه همکار تحقیقاتی در آستانه اخذ مجوز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مرکز تحقیقات فناوری های نوین غذای سالم چه مأموریت هایی دارد؟، آزمایشگاه همکار تحقیقاتی در آستانه اخذ مجوز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید