مصرف الکل احتمال سکته مغزی را 35 درصد افزایش می دهد
به گزارش شیوا مارکت، تهران- خبرنگاران- مطالعات جدید محققان دانشگاه آکسفورد نشان می دهد مصرف الکل خطر بروز سکته مغزی را تا 35 درصد افزایش می دهد.
به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی خبرنگاران از پایگاه خبری یونایتدپرس، محققان با آنالیز بیش از 500 هزار نفر به مدت 10 سال در چین دریافتند برخلاف بعضی تصورات، الکل در برابر سکته هیچ اثر محافظتی ندارد و مصرف نوشیدنی های الکلی با افزایش فشار خون، احتمال بروز سکته مغزی را افزایش می دهد.
الکل علاوه بر احتمال افزایش فشار خون و سکته مغزی در خطر بروز سرطان های سینه، دهان، کبد، مری و پانکراس نیز نقش دارد و می تواند منجر به نارسایی قلبی گردد.
سکته مغزی به دلیل وقفه ای کوچک در جریان خون مغز یا انسداد رگ ها به وجود می آید. در این حالت جریان اکسیژن و مواد غذایی به مغز محدود می گردد و بخشی از بافت مغز آسیب می بیند. سکته قسمت های مختلف مغز را تحت تاثیر قرار می دهد.
بر اساس آمار انجمن سکته آمریکا اندازه گیری مرتب فشار خون و درمان فشار خون بالا، کنترل ضربان قلب نامنظم، پرهیز از استعمال دخانیات، اندازه گیری مستمر کلسترول خون و جلوگیری از افزایش آن، کنترل قند خون، مدیریت وزن و ورزش منظم و درمان اختلالات گردش خون مهمترین راهکارهای پیشگیری از سکته مغزی هستند.
متخصصان معتقدند که با ورزش و حفظ وزن طبیعی، پیروی از رژیم غذایی سالم، کاهش کلسترول و فشار خون می توان از بروز سکته مغزی جلوگیری کرد.
به گزارش سازمان دنیای بهداشت، در آمریکا در هر 40 ثانیه، یک نفر سکته می نماید و در هر چهار دقیقه، یکی از 80 هزار بیماری که از سکته رنج می برند، جان خود را از دست می دهند. سکته مغزی یکی از مهمترین دلایل ناتوانی در سراسر دنیا به شمار می آید.
نتایج این مطالعه در نشریه The Lancet منتشر شده است.
علمی **9259** 1055
منبع: ایرناtour-thailand.ir: تایلند: سفر به کشور زیباییهای جنوب شرق آسیا، بانکوک، پوکت، پاتایا، سامویی، کرابی