موفقیت مخترعان تالشی

به گزارش شیوا مارکت، طاها عبداللهی - تالش-خبرنگار: مرکز رشد واحدهای فناور تالش وابسته به پارک علم و فناوری گیلان هفته دولت را با رونمایی از 2 محصول منحصر به فرد شروع کرد.

موفقیت مخترعان تالشی

لامپ آنتی باکتریال با نور مرئی و اسکی موتوری دریایی برای اولین بار در کشور با حضور فرماندار و سایر مسئولان محلی رونمایی شدند. جعفر معصومی اندبیل سازنده لامپ ضد باکتری با نور مرئی است. با ثبت این اختراع، ایران به عنوان دومین کشور دارنده این تکنولوژی در دنیا معرفی گردید. وی فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق با گرایش الکترونیک از دانشگاه آزاد اسلامی قزوین و عضو تیم ربات های فوتبالیست این مرکز آموزشی در سال های 2008 و 2009 است. معصومی اندبیل درباره اختراع خود می گوید: هنگام مطالعات بیوشیمی، نقش نور و سنتز در گیاهان، مولکول هایی مشاهده کردم که طیف نوری خاصی را جذب می کردند و درون باکتری ها جای داشتند.

پس از آزمایش های بیشتر با طیف نور مرئی و در بازه زمانی خاص، میکروب کشی با نور مرئی را یافتم. اثبات این موضوع در مجامع دانشگاهی کشور بدون ساخت نمونه اولیه ممکن نبود به همین دلیل یک نسخه را ارائه کردم که در بخش میکروبیولوژی دانشگاه شهید بهشتی تهران و با حضور 2 نفر از دانشیاران این مرکز روی انواع باکتری های عفونت زای بیمارستانی مورد آزمایش نهاده شد. نتیجه آن موفقیت 100 درصدی برای از میان بردن تمام باکتری های پاتوژن بود.

  • حذف هزینه ضدعفونی کردن بیمارستان ها

این مخترع با اشاره به مشکل وجود باکتری های عفونت زا در محیط زندگی از جمله مراکز درمانی بیان می نماید: تمام مراکز پزشکی دنیا با معضل عفونت های بیمارستانی روبه رو هستند که هزینه های زیادی برای بیمار، بیمارستان و بخش بهداشت ایجاد می نماید و به طولانی شدن دوره درمان و در بعضی موارد حتی مرگ و میر نیز می انجامد. وی ادامه می دهد: مقابله با این باکتری ها به وسیله مواد خطرناک شیمیایی کلردار مضر برای دستگاه تنفسی و لامپ های فرابنفش که عامل سرطان پوست و خون هستند، انجام می گردد که کارایی لازم را ندارد، اما این محصول بدون داشتن زیان برای انسان، تمام هزینه هایی که بیمارستان ها تاکنون برای ضدعفونی کردن انجام می دادند را حذف می نماید.

  • ضدعفونی کردن آب استخرها

این مخترع تالشی درباره دیگر مزیت های اختراع خود اظهار می نماید: این لامپ که در 4 اندازه مختلف فراوری شده می تواند در سرویس های بهداشتی، ایستگاه های مترو، درمانگاه ها و اداره ها استفاده گردد. نوع بیمارستانی بدون ایجاد هزینه های اضافی در ترکیب پوشش ساختمان به صورت لامپ مربعی 60 در 60 در سقف نصب می گردد. معصومی اندبیل به ظرفیت و مزیت دیگر این اختراع برای ضدعفونی کردن آب استخرها اشاره می نماید و می گوید: پنجمین نوع لامپ به صورت ضد آب برای نصب در آب برای ضد عفونی کردن استخرها طراحی شده که به زودی ساخته می گردد.

یک شرکت آمریکایی در سال 2008 مشابه این محصول را در 2 بیمارستان با موفقیت آزمایش کرد. این محصول که ابتدا آمریکا و سپس ایران دارنده تکنولوژی آن هستند، تاکنون به فراوری صنعتی نرسیده و نمونه ای از آن در بازار وجود ندارد. وی با اشاره به این که لامپ با قیمت یک میلیون و 600 هزار تومان قابل عرضه به بازار است، اظهار می نماید: این لامپ در کارگاهی کوچک ساخته شده و با واردات قسمتی از تجهیزات، با هزینه کم در داخل کشور و شهرستان تالش نیز قابل فراوری است.

  • اختراع اسکی موتوری دریایی

مجتبی رضایی دارسرا سازنده اسکی موتوری دریایی(جت اسکی) است که توانسته است یک محصول داخلی را با کمترین هزینه و به شکلی تازه مشابه سازی کند. این مخترع تالشی درباره ساخته خود می گوید: جت اسکی کاربردهای زیادی در ورزش های آبی و تفریحی، امداد و نجات و موارد امنیتی دارد. انواع آن از کشورهای دیگر وارد بازار داخلی می گردد. این مبتکر می افزاید: در حال حاضر هزینه خرید و تعمیرات بالاست و هزینه گزاف 60 تا 80 هزار تومانی استفاده برای 10 دقیقه در ایران را به کاربران تحمیل خواهد نمود. وی ادامه می دهد: این جت اسکی برای مردم عادی چندان مورد استفاده نیست. فراوری نمونه کارگاهی داخلی طی مدت 2 سال با فایبرگلاس و فوم تزریقی حدود 30 میلیون تومان هزینه داشت. فراوری صنعتی آن می تواند با یک سوم مشابه خارجی و قیمت 80 میلیون تومان قابل خریداری باشد.

  • توسعه اشتغال با ساخت نمونه داخلی

رضایی دارسرا با اشاره به مزایای این وسیله آبی می گوید: نمونه ساخته شده با ظرفیت 2 نفره و 25 اسب بخار فراوری و مدل 3 نفره نیز با بدنه بزرگ تر و موتور پرقدرت طراحی شده است که می توان طبق سفارش مشتری انواع مختلف آن را فراوری کرد. وی بیان می نماید: ساخت و گسترش استفاده از نمونه داخلی به شکل مستقیم و غیر مستقیم به توسعه اشتغال منجر خواهد شد. اکنون این محصول در مرحله پایانی ثبت اختراع واقع شده است و منطقه آزاد انزلی خواستار فراوری آن است.

quiz1.ir: مجله آزمون اول: مجله خبری تحلیل صنایع آموزشی و کارگاهی

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 22 آذر 1400 بروزرسانی: 22 آذر 1400 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 10361

به "موفقیت مخترعان تالشی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "موفقیت مخترعان تالشی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید