کمک 8.8 میلیارد دلاری برای مقابله با کرونا و ایمن سازی بچه ها

به گزارش شیوا مارکت، ائتلاف جهانی واکسن موسوم به گَوی در سومین نشست خود که روز پنجشنبه به طور مجازی به میزبانی لندن برگزار شد، 8.8 میلیارد دلار کمک مالی از کشورها، سازمان های خصوصی و دولتی برای مقابله با ویروس کرونا (کووید-19) و ایمن سازی بچه ها جمع آوری کرده است.

کمک 8.8 میلیارد دلاری برای مقابله با کرونا و ایمن سازی بچه ها

هدف اولیه این نشست جمع آوری 7.4 میلیارد دلار بود که در انتها نشست توانست به مبلغی بیش از آن دسترسی پیدا کند.

نشست امسال با موضوع کرونا (کووید 19) برگزار شده و در آن شرکت کنندگان این مطلب را مورد اشاره قرار دادند که این بیماری هیچ مرزی نشناخته و انسان ها را به طور یکسان درگیر می کند.

در این نشست بر اهمیت واکسن در کنترل درازمدت بیماری ها و همچنین همکاری بین المللی برای پیشرفت سریع در زمینه کنترل بیماری ها تاکید شد. همچنین اهمیت عمومی و دنیای بودن ایمنی سازی به عنوان یک نکته کلیدی مورد تاکید قرار گرفته و گفته شد بدون ایمنی همگانی، هیچ کس ایمن نیست.

مبلغ جمع آوری شده در این نشست قرار است بودجه گَوی بین سال های 2021 تا 2025 را تامین کند. گوی قسمت اعظم این مبلغ را صرف پیش خرید انبوه واکسن و بستن قراردادهای طولانی مدت با شرکتهای دارویی می کند. گَوی هدف خود را واکسینه کردن 1.1 میلیارد کودک در مقابل بیماری هایی مانند سرطان تخمدان و فلج اطفال می داند.

سخنگوی افتتاحیه این نشست، بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس بر اهمیت همکاری بین المللی بین کشورها، سازمانهای بین المللی و شرکت های چند ملیتی دارویی برای شکست ویروس کرونا تاکید کرد.

وی گفت: ما باید از قدرت خرید گَوی برای قابل دسترس کردن واکسن (کووید 19) استفاده کنیم و اگر بخواهیم این را آغازی برای همکاری های بین المللی قرار دهیم باید تلاش کنیم همه واکسن های موجود در دسترس کشورهای فقیر قرار گیرد.

جانسون اضافه کرد: گوی هر سال حدود نیمی از بچه ها متولد شده در دنیا را واکسینه می کند و برای ادامه این کار در پنج سال آینده به 7.4 میلیارد دلار نیاز دارد. نخست وزیر انگلیس با بیان اینکه کشورش بزرگترین حامی مالی گوی از کمک 1.6 میلیارد پوندی کشورش به این سازمان پرده برداشت.

پس از جانسون، دبیرکل سازمان دنیای بهداشت تدروس ادهانوم سخنان خود را با یادآوری این نکته آغاز کرد که اکنون چهلمین سالگرد ریشه کن شده بیماری آبله است. بیماری آبله تنها بیماری است که بشر توانسته به طور کامل ریشه کن کند و دلیل آن کشف واکسن توسط ادروارد جِنِر در 1796 است. ادوارد جنر یکی از مهمترین ابزارهای تاریخی در زمینه کنترل بیماری ها را در اختیار بشرقرار داد.

به گفته وی اکنون فلج اطفال در آستانه ریشه کنی کامل است، با این حال کاهش دسترسی به واکسن ها به ویژه پس از همه گیری کووید 19 موجب نگرانی است.

ادهانوم اضافه کرد؛ واکسن کووید 19 می تواند مهمترین وسیله مبارزه با این بیماری باشد اما زمانی نتیجه می دهد که فقیرترین و محروم ترین جوامع بشری هم بتوانند به آن دسترسی داشته باشند.

وی مطرح نمود؛ هدف ما در سازمان دنیای بهداشت این است که واکسن کووید 19 به محض آماده شدن در اختیار تمام بشریت قرار بگیرد.

در ادامه آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل از واکسن به عنوان مهمترین کشف در زمینه بهداشت عمومی نام برد.

وی اضافه کرد؛ در زمانی هستیم که هنوز واکسنی برای کووید 19 کشف نشده است.

گوترش تاکید کرد که واکسن به تنهایی کافی نبوده و برای رسیدن به ایمنی نیاز به همبستگی دنیای داریم تا همه در همه جای دنیا دسترسی یکسان به واکسن داشته باشند. وی تاکید کرد که این واکسن باید به عنوان یک کالای عمومی دنیای در دسترس همه باشد.

همچنین شیث برکلی مدیرعامل گوی مطرح نمود که هدف سازمان متبوع او پر کردن خلأ ای است که بازار در زمینه واکسن به وجود آورده و این یعنی رسیدن واکسن به افراد فقیر.

وی اضافه کرد؛ روش کار گوی این است که واکسن را از شرکت های دارویی خریده و در کشورهای فقیر توزیع می کند.

مدیرعامل گوی مطرح نمود که هدف دیگر آنها حمایت از تولید کننده ها به وسیله سفارش های بزرگ و برای مدت طولانی است.

به این روش در اصطلاح تعهد پیشاپیش به بازار یا Advance Market Commitment و به طور مخفف AMC گفته می شود که معمولاً از آن برای تشویق شرکت های دارویی برای تحقیق و تولید دارو استفاده می کنند.

لی کچیانگ نخست وزیر جمهوری خلق چین نیز در سخنانی در این نشست گفت؛ کشورش در مبارزه با کووید 19 حفظ جان مردم کشورش را در اولیت قرار داده و به این مساله آگاهی دارد که سلامت مردم یک کشور به سلامت کشورهای دیگر مرتبط است.

وی اضافه کرد؛ کشورش همچنان به کمک به سایرین و از جمله کشورهای در حال توسعه ادامه خواهد داد.

نخست وزیر جمهوری خلق چین مطرح نمود که این کشور هم اکنون در حال تحقیق بر روی واکسن کووید 19 بوده و بیش از 4 میلیارد تا کنون برای این کار صرف کرده است که تا 20 میلیارد افزایش خواهد یافت. وی خاطرنشان کرد چین رابطه خوبی با گوی داشته و از شرکت های دارویی چینی خواسته به این سازمان کمک کنند.

همچنین ناراندارا مودی نخست وزیر هند، گوی را نماد همبستگی دنیای معرفی کرد و اضافه کرد؛ کمک به دیگران در واقع کمک به خود است.

وی اضافه کرد؛ هندوستان 60 درصد بچه ها متولد شده در دنیا را هرساله واکسینه می کند و یکی از بزرگترین تولید کننده های واکسن است. وی از کمک 15 میلیون دلاری کشورش به گوی خبر داد.

در ادامه کنندگان کشورهای فرانسه، ژاپن، امارات متحده عربی، قطر، ترکیه و جمعی دیگر از سران کشورهای سخن گفته و هر کدام مبلغی را به عنوان کمک به این سازمان متعهد شدند.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان گفت؛ در صورت تولید واکسن کووید 19 ما باید قادر باشیم بلافصله در سطح دنیای ایمنی سازی را آغاز کنیم.

وی اضافه کرد؛ شیوع کووید 19 خود موجب متوقف شدن واکسیناسیون علیه بیماری های موجود شده و تخمین زده می شود 80 میلیون کودک در سراسر دنیا فرصت واکسینه شدن را از دست داده اند. صدراعظم آلمان از تعهد کشورش به کمک 600 میلیارد یورویی به گوی خبر داد.

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا نیز از کمک 1.6 میلیارد یورویی این اتحادیه خبر داد.

وزیر توسعه، همکاری و تجارت دنیای فنلاند ویله اسکیناری هم از تعهد کشورش به قطعنامه مجمع دنیای بهداشت که نهاد بالادستی سازمان بهداشت دنیای است به اینکه واکسن کووید 19 باید یک کالای دنیای عمومی باشد سخن گفت.

همچنین وزیر بهداشت پرتغال و قائم مقام وزیر دیپلماسی سیاسی یونان به کنندگی از سوی کشورهای خود بر لزوم دسترسی آزاد دنیای به واکسن کووید 19 به عنوان یک کالای عمومی دنیای تاکید کردند.

در انتها نشست امروز، بوریس جانسون با بیان اینکه مبلغی فراتر از پیشبینی اولیه جمع آوری شده از بیل و ملیندا گیتس به عنوان پایه گذاران گوی تشکر کرد.

وی کشف واکسن را مدیون نبوغ ادوارد جِنِر، پزشک انگلیس و از اهالی منطقه گلاسترشایر دانست.

نخست وزیر انگلیس از حمایت گوی از نظام های بهداشت کشورهای فقیر سخن گفت و اضافه کرد؛ کشورهای دنیا باید با الهام دریافت از ناتو یک روحیه همکاری در برابر دشمن مشترک یعنی بیماری ایجاد کرده و روش های جدیدی برای تحت نظر دریافت مردم و به اشتراک گذاشتن اطلاعات و داده ها به منظور ایجاد یک سیستم هشدار برای پیشگیری از بیماری ها اقدام کنند.

گفتنی است که ائتلاف دنیای واکسن که در طول این مطلب از آن با عنوان خلاصه شده گَوی نام برده شد در 1999 در حاشیه کنفرانس داووس تاسیس شده است.

مجله کوروش بزرگ: وبلاگ خبری، تاریخی و تحلیلی

منبع: عصر ایران
انتشار: 1 شهریور 1400 بروزرسانی: 1 شهریور 1400 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 20576

به "کمک 8.8 میلیارد دلاری برای مقابله با کرونا و ایمن سازی بچه ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کمک 8.8 میلیارد دلاری برای مقابله با کرونا و ایمن سازی بچه ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید