120 استارت آپ پیروز به ثبت شرکت و جذب سرمایه گذار شده اند

به گزارش شیوا مارکت، مدیر برنامه ریزی پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف از موفقیت 120 استارت آپ تحت نظر این دانشگاه در ثبت شرکت و جذب سرمایه گذار اطلاع داد.

120 استارت آپ پیروز به ثبت شرکت و جذب سرمایه گذار شده اند

به گزارش خبرنگاران، احسان عظیم زاده مدیر برنامه ریزی پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف درخصوص ارتباط صنایع با دانشگاه ها گفت: از کل این بستر تحت عنوان اکوسیستم یا زیست بوم کارآفرینی و نوآوری یاد می گردد. زمانی که صحبت از اکوسیستم می گردد یعنی درباره مجموعه ای از سیستم ها که هرکدام نقش و مأموریتی را برآورده می نمایند تا نهایتا منجر به کارآفرینی و شکل گیری کسب و کار ها گردد، بحث می گردد. با همین نگاه اکوسیستمی از چند دیدگاه از جمله اکوسیستم کشوری، اکوسیستم دانشگاهی و حتی اکوسیستم جغرافیایی می توان به این موضوع پرداخت.

عظیم زاده با اشاره به اهمیت اکوسیستم دانشگاهی اعلام کرد: در راستا شکل گیری کسب و کار ها احتیاج به آموزش و فرهنگ سازی داریم که پس از ترغیب افراد، در مرحله بعد، فرصتی فراهم گردد تا آن ها بتوانند به ایده هایشان بپردازند و اختراع یا نوآوری داشته باشند که در این زمینه شتاب دهنده ها را خواهیم داشت. به دنبال ایده، شرکت ها پدید می آیند که مراکز رشد می توانند تا سه سال آن ها را تحت حمایت خود قرار دهند.

او با تاکید بر بحث پایداری کسب و کار ها اضافه نمود: مرحله بعد بحث پایداری کسب و کارهاست که به منظور گسترش بیشتر به صورت مداوم فعالیت و ارزش آفرینی نموده و حتی در جهت تقویت کسب و کار های کوچکتر نیز کوشش می نمایند. پارک های علم و فناوری یکی از نهادهای حامی کسب و کارها در این مرحله محسوب می شوند.

در حال تکامل و کسب تجربه، اصلاح و بهبود ضعف ها هستیم

مدیر برنامه ریزی پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به سابقه این دانشگاه در ایجاد مرکز کارآفرینی از سال هفتادو نه، اعلام کرد: دانشگاه صنعتی شریف به عنوان دانشگاهی که در این زمینه 20 سال سابقه فعالیت دارد، به صورت تدریجی قطعات این پازل را ایجاد نموده است؛ در واقع اکوسیستمی در این دانشگاه وجود دارد که احتیاج های اصلی یک کارآفرین را برطرف می نماید، البته ما به مرور زمان در حال تکامل و کسب تجربه، اصلاح و بهبود ضعف ها هستیم.

در حال حاضر اکوسیستم یا زیست بوم شریف بسیار کامل است و همانطور که اشاره شد فعالیت هایی از قبیل ایجاد مرکز کارآفرینی، حمایت از شتاب دهنده، ایجاد مرکز رشد، صندوق پژوهش و فناوری، دفتر انتقال فناوری، مدرسه اشتغال و ناحیه نوآوری شریف را در این زیست بوم داریم که هرکدام از این ها از نهاد هایی هستند که در کنار هم قرار گرفته و احتیاجی را برای شکل گیری کسب و کار ها برطرف می نمایند.

عظیم زاده تاکید نمود: از مهم ترین موضوعاتی که اخیرا در دانشگاه صنعتی شریف در قالب پارک علم و فناوری به آن پرداخته می گردد، ناحیه فناوری شریف است که یک قلمرو جغرافیایی با مرز های معین به مساحت 250 هکتار و شامل محله ها و خیابان های اطراف دانشگاه است که با نام ناحیه نوآوری شریف شناخته می گردد.

اتفاقی که در این ناحیه اتفاق افتاده این است که بسیاری از کسب و کارها، نهاد ها و قطعات پازلی که اشاره شد، به دلیل جذابیت هایی که در دانشگاه شریف وجود دارد در کنار این موسسه آموش عالی مستقر شده اند.

او ادامه داد: درحال حاضر 500 شرکت دانش بنیان به صورت خودجوش در اطراف دانشگاه شریف قرار گرفته که از جمله دلایل این اتفاق می توان به تشکیل بسیاری از این شرکت ها از درون دانشگاه شریف، استفاده از نیروی انسانی و آزمایشگاه های تحقیقاتی دانشگاه و غیره اشاره نمود. ما در دو سال اخیر با ایجاد امکانات مورداحتیاج، شرکت های ناحیه نوآوری شریف را تقویت و از آن ها مراقبت نموده ایم و با همان نگاه اکوسیستمی در جهت برطرف کمبودها، گام برداشته ایم.

شکل گیری ناحیه نوآوری شریف موجب بهبود زیرساخت ها شده است

مدیر برنامه ریزی پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف اظهار کرد: در گذشته در زمینه تامین فضای استقرار، زیرساخت های فیزیکی، کارگاه ها، دفاتر اداری و غیره اقدامات مهمی صورت نگرفت، اما طی دو سال اخیر باتوجه به اتفاق هایی که در کشور رخ داد و شکل گیری ناحیه نوآوری شریف موجب بهبود زیرساخت ها شده است؛ به طور مثال شکل گیری باشگاه کسب و کار (باکس) به عنوان فضایی برای برگزاری رویدادها، آغاز به کار ایستگاه نوآوری شریف با مساحت 3 هکتاری برای استقرار شرکت ها و برج فناوری طرشت که دارای 120 واحد و 25 هزار مترمربع زیربناست که یک برج استاندارد برای استقرار شرکت ها بوده و در بهار 99 افتتاح خواهد شد، از جمله اقدامات صورت گرفته در این راستاست.

عظیم زاده با اشاره به شتاب دهنده دانشگاه شریف که زیر نظر پارک علم و فناوری قرار داشته و در سال 93 افتتاح شده است، اعلام کرد: تا به امروز 120 استارت آپ از بین بیش از 2 هزار ایدۀ ثبت شده در سامانه پذیرفته شده و پس از گذراندن یک دوره شتاب دهی که بین 6 تا 9 ماه است و دریافت مشاوره و خدمات، درنهایت از شتاب دهنده خارج شده اند که تعدادی از آن ها ناپیروز بوده و برخی نیز پیروز به پیشرفت و ثبت شرکت و در نهایت جذب سرمایه گذار شده اند. از بین این 120 استارت آپ حدود 25 مورد جذب سرمایه داشته و برخی نیز با هزینه خود توسعه پیدا نموده اند.

او توضیح داد: پس از خروج استارت آپ ها از شتابدهنده، آن ها برای توسعه به سمت مرکز رشد پارک (جایی که به شرکت های نوپا یاری می گردد تا شکل بگیرند) راهنمایی می شوند. مرکز رشد ما از سال 82 تاسیس شده و تا به امروز 300 شرکت در این مرکز مستقر شده اند که هرکدام پس از سه سال استقرار و بهره مندی از خدمات تجاری سازی، مشاوره ها و تسهیلات اقتصادی از مرکز خارج شده اند.

مدیر برنامه ریزی پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف اظهار کرد: در سال 93 شتاب دهنده شریف به عنوان اولین شتاب دهنده در کشور آغاز به کار کرد و به مرور شتاب دهنده های خصوصی و برخی از دانشگاه ها مثل دانشگاه تهران، امیرکبیر، علم و صنعت، خواجه نصیر و در شهرستان ها اصفهان، شیراز، یزد و تبریز با مشارکت بخش خصوصی شتاب دهنده خود را راه اندازی کردند و به مرور زمان، این اکوسیستم گسترده تر و به نهاد های آن اضافه نموده شد و در نهایت سبد خدماتی که کارآفرینان می توانند از اکوسیستم دریافت نمایند، کامل تر و حرفه ای تر شد.

اعتبار لازم برای فراوری محصولات اولیه در اختیار برخی واحدهای فناور و استارت آپ قرار گرفته است

عظیم زاده درخصوص نهاد هایی که در این زمینه فعالیت داشته و با دانشگاه ها ارتباط مستقیم دارند، گفت: وزارت علوم و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری به عنوان نهاد های حاکمیتی با توجه به رسالتشان حمایت های خود را انجام داده اند.

وزارت علوم به عنوان یک نهاد تخصصی، بیشتر در بحث قانون گذاری و تهیه بستر قانونی و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری بیشتر در بحث تامین اعتبارات، ایجاد انگیزه و حتی فرهنگ سازی برای رشد این اکوسیستم و به صورت مکمل فعالیت می نمایند. این دو به طور مجزا هم همۀ این فعالیت ها را انجام می دهند، اما بیشتر تمرکز به گونه ای است که اشاره شد.

او توضیح داد: دانشگاه شریف و سایر دانشگاه ها و همینطور معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری اعتبار لازم را به منظور فراوری محصولات اولیه به واحد های فناور و استارت آپ ها در اختیار برخی پروپوزال ها قرار داده اند؛ از سوی دیگر این واحد ها برای اخذ این حمایت ها به یکسری بخشنامه و آیین نامه احتیاج دارند که توسط وزارت علوم معین می گردد.

همچنین کارگروه ارزیابی شرکت های دانش بنیان که مستقیما زیر نظر معاونت علمی فناوری واقع شده است بخش مهمی است که وظیفه ارزیابی و صلاحیت سنجی شرکت ها از لحاظ دانش بنیان بودن و ارائه خدمات به آن ها را دارد.

مدیر برنامه ریزی پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی ادامه داد:علاوه بر نهاد های حاکمیتی که اشاره شد، در بخش خصوصی، سازمان ها و صنایع عظیم مثل بانک ها از مواردی هستند که در سال های اخیر به تقویت روابط خود با دانشگاه ها پرداخته اند.

از سالیان دور تعامل دانشگاه با بخش خصوصی وجود داشته، اما در سالیان اخیر هم حجم این روابط و هم کیفیتشان بیشتر شده است. در حال حاضر شرایط اکوسیستم و جامعه فناوری به گونه ای شده که بخش خصوصی تمایل زیادی به همکاری با دانشگاه ها دارد.

در دانشگاه شریف نیز ما با درخواست های متعددی در زمینه حمایت از دانشجویان و طرح های دانشگاهی برای ایجاد مراکز مشترک از طرف سازمان ها و صنایع مختلف روبرو هستیم که با توجه به ظرفیت خود، فعالیت های مشترک خوبی با هرکدام از آن ها داشته ایم

عظیم زاده در انتها با تاکید بر حمایت خوب بخش خصوصی در این باره اعلام کرد: در دانشگاه ها ظرفیت، استعداد و ایده کافی وجود دارد و همکاری خوبی هم درحال حاضر شکل گرفته است و تنها مسئله موجود یکی هیجان زدگی بخش خصوصی و دیگری عدم آگاهی و سواد کافی برای ایجاد ارتباط است که هم مربوط به دانشگاه و هم مربوط به بخش خصوصی می گردد که بخشی از آن با گذشت زمان و آزمون و خطا و اصلاح ضعف ها در آینده قابل حل است، همانگونه که ما درحال حاضر با آگاهی بیشتری نسبت به چند سال پیش مشغول فعالیت در این زمینه هستیم.

بحث دیگری که وجود دارد و می تواند به حل این معضل یاری کند این است که در حال حاضر رشته هایی در دانشگاه ها به وجود آمده که در زمینه تجاری سازی، انتقال فناوری و حوزه های کارآفرینی و غیره فعالیت می نمایند و در چندسال آینده که متخصصان این حوزه ها تربیت شوند می توانند به برطرف این مسائل یاری نمایند.

منبع : باشگاه خبرنگاران

کشتی کروز: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 21 مرداد 1400 بروزرسانی: 21 مرداد 1400 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 27712

به "120 استارت آپ پیروز به ثبت شرکت و جذب سرمایه گذار شده اند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "120 استارت آپ پیروز به ثبت شرکت و جذب سرمایه گذار شده اند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید