آیا رزماری باعث تقویت حافظه و توانایی های شناختی می گردد؟

به گزارش شیوا مارکت، توصیه های زیادی برای تقویت حافظه و بهتر فکر کردن وجود دارد یکی از این توصیه ها اضافه کردن گیاه رزماری به غذاست. در حقیقت بسیاری از افراد معتقد هستند که گیاه رزماری برای تقویت حافظه مفید است. تا جایی که برخی به آن لقب گیاه شب امتحان برای تقویت حافظه دانش آموزان را داده اند. اما آیا این ایده واقعا علمی است؟

آیا رزماری باعث تقویت حافظه و توانایی های شناختی می گردد؟

رزماری چیست؟

نام علمی رزماری، رزمارینوس (Rosmarinus) است و به نام های اکلیل کوهی یا رومارن هم شناخته می گردد. این گیاه برگ های سوزنی همیشه سبز دارد و گیاه بومی آسیا و مدیترانه و اوروگوئه است که در نقاط دیگر هم رشد می نماید. هنگامی که رزماری گل می دهد، گل های زیبای آن به رنگ های گوناگون بنفش، آبی، سفید یا صورتی است. از برگ های رزماری معمولا به عنوان ادویه و چاشنی غذاهایی مثل سوپ، مرغ، گوشت، ماهی یا غذهای مدیترانه ای استفاده می گردد. این گیاه طعم تلخ ملایمی دارد که افراد حتی در چای رزماری هم از آن لذت می برند. رزماری خوش بو است و حتی به عنوان عطر هم در شامپو، نرم کننده و صابون استفاده می گردد.

تاثیر رزماری در تقویت حافظه و توانایی های شناختی

تحقیقات در مورد رزماری و تاثیر آن روی توانایی عملکرد شناختی مغز به این نتایج رسیده است:

خوردن رزماری

در یکی از تحقیقات بر روی 28 فرد بالغ به این نتیجه رسیدند که مصرف دوز پایینی از پودر رزماری خشک شده، باعث بهود قابل ملاحضه سرعت حافظه می گردد. این نتایج در دوزهای بالاتر به دست نیامد.

رایحه رزماری

بعضی از تحقیقات بر روی چگونگی تاثیر بوی رزماری بر توانایی های شناختی اجرا شده است. شرکت کنندگان هنگامی در معرض رایحه رزماری قرار گرفتند که در حال اجرا کارهای بصری و تست هوش تفریق ترتیبی (تست پزشکی که برای آزمایش عملکرد ذهنی گرفته می گردد) بودند. با افزایش میزان رایحه رزماری، هم سرعت و هم دقت در انجام کارها توسط شرکت کنندگان افزایش یافت و به طرز جالبی روحیه افراد نیز حین آروماتراپی با رزماری بهبود پیدا کرد.

این تحقیقات در مراسم سالیانه کنفرانس جامعه روانشناسی بریتیش ارائه و در آن خواص رایحه رزماری برجسته شد. در این تحقیقات دانش آموزان مدرسه ای در اتاق هایی قرار می گرفتند که یکی از آن ها دارای رایحه رزماری و دیگری بدون هیچ عطر و رایحه ای بود. نتیجه نشان داد که حافظه بچه هایی که در اتاق دارای رایحه رزماری بودند، عملکرد بهتری نسبت به بچه هایی که در اتاق بدون رایحه رزماری بودند نشان می داد.

روغن عصاره رزماری

تحقیقات دیگر روی 53 دانش آموز در رده سنی 13 تا 15 سال انجام شد. محققان به این نتیجه رسیدند که وقتی عصاره روغن رزماری در اتاق اسپری شد، حافظه تصویری و عددی بچه ها بهبود پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: 13 خاصیت جالب روغن درخت چای

مطالعات بر روی موش ها

چندین تحقیق درمورد تاثیر مصرف رزماری در مجله های معتبر منتشر شده است که نتیجه آن ها همواره مفید بودن رزماری برای حافظه را نشان می دهد. با این حال این تحقیقات و مطالعات بر روی موش ها اجرا شده است و معین نیست که فواید رزماری برای انسان نیز همین باشد.

چرا رزماری می تواند برای ذهن مفید باشد؟

هنوز کاملا معین نشده است که چرا رزماری برای مغز مفید است. اما این نظریه وجود دارد که رزماری خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و می تواند آسیب وارد شده به بدن ما توسط رادیکال های آزاد ناشناخته را التیام ببخشد. ایده دیگر در مورد خواص رزماری توسط دانشگاه پزشکی مریلند مطرح شد که رزماری می تواند با کاهش اضطراب و استرس توانایی تمرکز کردن را در فرد بالا ببرد.

یک توصیه مهم

در حالی که رزماری نتایج امیدوار کننده ای در تقویت حافظه و بهبود قدرت مغز ما نشان داده است، مهم است که قبل از اضافه نموده این ماده به رژیم غذایی خود به عنوان یک مکمل غذایی، با پزشک خود مشورت کنید و مطمئن شوید که شخص شما تا چه اندازه می تواند رزماری را به تغذیه خود اضافه کند. چرا که این ماده غذایی پرخاصیت پتانسیل واکنش نشان دادن با برخی از داروها مثل داروهای ضدانعقاد، داروی درمان فشارخون، لیتیوم، داروهای دیورتیک و داروهای دیابت را دارد.

در نهایت مطمئن شدن در مورد تاثیر و فواید رزماری برای توانایی های شناختی و حافظه انسان نیازمند به تحقیقات بیشتر روی انسان ها است.

منبع: Very Well Mind

managore.ir: ایستگاه بازی: آشنایی با بازی های کامپیوتری و کنسول های بازی

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 4 آذر 1400 بروزرسانی: 4 آذر 1400 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 1309

به "آیا رزماری باعث تقویت حافظه و توانایی های شناختی می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا رزماری باعث تقویت حافظه و توانایی های شناختی می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید