اگر مسائل مردم اولویت رئیس جمهور بود، در انتخاب وزیر صمت تعلل نمی کرد

به گزارش شیوا مارکت، نایب رئیس دوم کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: اگر واقعاً مسائل مردم اولویت اول رئیس جمهور بود، در انتخاب وزیر تعلل نمی کرد.

اگر مسائل مردم اولویت رئیس جمهور بود، در انتخاب وزیر صمت تعلل نمی کرد

علی جدی در تبادل نظر با خبرنگار حوزه صنعت و معدن گروه مالی خبرگزاری خبرنگاران، با اشاره به رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی به رزم حسینی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، درباره چالش های پیش روی این وزارتخانه اظهار کرد: ایشان هم در برنامه خود اظهار داشت و هم در کمیسیون صنایع و معادن به وی اظهار داشتیم که باید در چند حوزه خیلی فوری ورود کند تا بتواند اوضاع بحرانی این وزارتخانه را حل و فصل کند. کمیسیون هم مدت هاست روی این چند حوزه کار می نماید و پیشنهادهای خوبی هم دارد.

وی افزود: یکی از این موضوعات مهم، بحث زنجیره فراوری فولاد است که باید فکری اساسی در خصوص آن گردد و عملاً با اتفاقاتی که در این چند ماه افتاد، صنایع ساختمان سازی، خودروسازی و لوازم خانگی را کاملاً با مشکل روبرو کرد، در موضوع عرضه فولاد، برخی مواقع فولاد تا 20 درصد بالاتر از قیمت جهانی در بورس کالا به فروش رفت، اتفاق عجیبی که فراوری داخلی خودمان با این همه هزینه هایی که در مقایسه با قیمت های جهانی بسیار کمتر است، اما فولاد 15 تا 20 درصد بالاتر از قیمت جهانی فروخته می گردد.

نایب رئیس دوم کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی ادامه داد: درخصوص جلوگیری از رانتی که وجود داشت، مجلس پیشنهادهایی ارائه کرد و وزیر صنعت هم پیشنهادهایی دارد که باید در اسرع وقت بتواند آنها را اجرا کند تا بتواند معضل قیمت فولاد را مقداری پایدار نموده و به تعادل برساند؛ چراکه بالا و پایین شدن فولاد بر خیلی از موارد دیگر تأثیرگذار خواهد بود.

طرح ساماندهی بازار خودرو به کمیسیون صنایع و معادن ارجاع شده است

جدی افزود: موضوع دوم خودرو است. رزم حسینی روز دوشنبه در صحبت های خود اظهار داشت که این آمادگی را دارد که پیشنهادهای خودش را با پیشنهادهایی که اکنون در کمیسیون مطرح می گردد، به مشورت بگذارد تا به جمع بندی برسیم. روز دوشنبه آخرین جلسه طرح ساماندهی خودرو با نمایندگان دولت برگزار گردید و مباحث جمع بندی شد و در کارگروه به اتمام رسید و به کمیسیون ارجاع شد که در آن زمینه هم باید ورود کنیم.

تأمین ذخایر استراتژیک برخی از اقلام ضروری با تهاتر

وی شرح داد: موضوع سوم هم که خیلی مهم است، بحث تأمین کالاهای اساسی مورد احتیاج کشور است. اکنون مردم با مسائل زیادی روبرو شده اند. وزارت صمت باید هم در بحث تنظیم بازار و هم در بحث تأمین ذخایر استراتژیک در کشور امنیت ایجاد کند و رزم حسینی هم پیشنهادهایی داشت که به طور مثال وزارتخانه به صورت تهاتری بتواند ذخایر استراتژیک برخی از اقلام ضروری را به حد معقول برساند. به هر حال موضوع تأمین کالاهای اساسی را باید جزء اولویت ها بگذاریم.

بخشی از گرانی ها به دلیل متولی نداشتن وزارت صنعت، معدن و تجارت بود

عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: موضوع چهارم هم بحث گرانی هایی است که در بازار وجود دارد؛ چراکه مقداری فضا به حال خود رها شده بود و بخشی از این گرانی ها ناشی از شرایط رهاشده و نبود متولی در وزارت صمت بود که موجب بروز اشکال در این زمینه شده بود.

جدی بیان کرد: تأکید نمایندگان بر این بود که وزیر جدید در اسرع وقت بتواند تیمی در این زمینه تشکیل دهد که برخی از کالاها را که مردم به طور مستمر استفاده می نمایند و جزء مصارف روزمره آنهاست، با نظارت ویژه تری کنترل نموده و از حالت رهاشدگی خارج کند تا مردم احساس نمایند که می توان کارهای مثبتی در این باره انجام داد.

تشکیل تیمی متشکل از مجلس، وزارت صمت و بخش خصوصی برای کنترل بازار کالا

وی گفت: البته در این زمینه به وزیر پیشنهادهایی دادیم و خودش هم علاوه بر صحبت هایی که داشت، پیشنهاد داد که باید مثلثی متشکل از مجلس، وزارت صمت و بخش خصوصی و NGOهایی که در این قضیه دخیل هستند، تشکیل دهیم تا در کنار هم بتوانند سریعاً تصمیماتی در این خصوص اتخاذ نمایند.

نایب رئیس دوم کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به اینکه وزارتخانه حدود پنج ماه بی سرپرست بود و عملاً متولی نداشت، اکنون باید سرعت تصمیم گیری ها و هماهنگی ها بسیار بالا باشد. گاهی اوقات بوروکراسی هایی که در راستای هماهنگی ها ایجاد می کنیم موجب از دست رفتن زمان شده و بعد مشکل را نمی توان جمع کرد؛ ولی اگر اکنون بتوانند چابک تصمیم بگیرند و این سه ضلع را تشکیل دهند، مسائل کمتر خواهد شد. بخش خصوصی آماده است که پای کار بیاید، مجلس هم آمادگی اش را دارد و اگر در وزارت صمت هم اراده این کار وجود داشته باشد، قطعاً می توان در خیلی از موارد مقداری سریع تر تصمیم گرفت تا مسائل رفع گردد.

این نماینده مجلس اظهار کرد: البته موارد زیاد است و مواردی که برشمردم جزء اولویت هاست. ما برای سه شنبه هم جلسه ای گذاشته ایم و وزیر را هم دعوت نموده ایم تا روی اولویت هایی که باید دنبال کنیم به توافق برسیم.

رانت های بسیاری در وزارت صمت نهفته و پنهان است

جدی در پاسخ به این پرسش که دلیل تعلل در انتخاب وزیر چه بود؟ از نظر شما تعمدی بود یا کم کاری؟ اعلام کرد: وزارت صمت متولی فراوری است و عملاً تأمین همه کالاهای داخلی با این مجموعه است و متولی 42 درصد فراوری ناخالص ملی و 30 درصد اشتغال کشور این وزارتخانه است؛ بنابراین رانت های بسیاری در اینجا نهفته و پنهان است.

اگر واقعاً مسائل مردم اولویت اول رئیس جمهور بود، در انتخاب وزیر تعلل نمی کرد

وی افزود: سیاستمداران کشور هم به دلیل اینکه در سال پایانی دولت هستیم و انتخابات سال بعد هم نزدیک است، قطعاً خیلی ها چشم شان به این وزارتخانه است که به نوعی بتوانند در انتخابات 1400 منافع خودشان را تأمین نمایند. اگر واقعاً مسائل مردم اولویت اول رئیس جمهور بود، در بحث معرفی وزیر یک روز را نباید به دو روز تبدیل می کرد چه برسد به پنج ماه. این مشخص است که بین سیاستمداران و صاحبان قدرت که در دولت وجود دارند، گروکشی و اختلافات زیادی است و اینکه با هم به توافق نمی رسند به این دلیل است که بین خودشان چالش دارند، در حالی که اگر وحدت نظر داشتند، قطعاً باید سریع تر از اینها وزیر را معرفی می کردند.

رزم حسینی تعهد نموده که وزارت صمت را به جولانگاه مطامع سیاسی تبدیل نکند

نایب رئیس دوم کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنابراین به آقای رزم حسینی هم گفتیم که قرار نیست وزارت صمت یک بنگاه سیاسی گردد و مطامع برخی از افراد در این وزارتخانه دنبال گردد و یکی از شرایط و تعهداتی که شما باید بدهید، این است که اینجا برای مردم کار کنید و اینجا به محل جولان برخی افراد تبدیل نگردد که ممکن است نگاهی هم به انتخابات 1400 داشته باشند. ایشان هم قبول کرد و در سخنرانی و مواضع خودش هم این موضوع را اظهار داشت و ما انتظار داریم همین موضع را دنبال کند.

جدی افزود: گروکشی هایی که در برخی جاها انجام می شد، موجب شد این وزارتخانه پنج ماه بدون وزیر بماند و مسائل تشدید گردد، در حالی که خیلی از این موارد را می توانستند با هماهنگی با همدیگر حل نمایند. به طور مثال وقتی به موضوع بورس توجه می کنید، وزارت صمت می توانست کنترل بیشتر شرکت هایی را که در بورس سهام داشتند و سهام شان را فروختند و موجب سقوط شدید بورس شدند، در دست بگیرد.

وی اعلام کرد: اتفاق اتفاق افتاده در بورس بر اثر ناهماهنگی و عدم وجود وحدت تصمیم گیری در کشور بود که اکنون مجلس هم ورود نموده و درحقیقت دارد جور دولت را می کشد تا اینکه برای مدیریت بحران بازار سرمایه یاری کند. بنابراین اگر در وزارت صمت شبانه روز هم کار نمایند، باز هم وقت کم است؛ چراکه مسائل مردم خیلی زیاد شده است.

این نماینده مجلس درباره در معضل خودرو و مافیای خیلی بزرگی که گرداننده آن است و ارتباط این مافیا با تعلل پنج ماهه در انتخاب وزیر صمت توضیح داد: در این موضوع آزادسازی واردات خودرو و هم ممنوعیت واردات شیر اطمینان مربوط به خود را ایجاد می نماید، اینکه اکنون در این شرایط واردات خودرو کاملاً آزاد گردد، منطقی نیست و اینکه برای همواره هم این طور بماند، باز هم منطقی نیست.

موضوع خودرو در فضای داخل کشور هم انحصاری است و رقابتی وجود ندارد

جدی تأکید کرد: موضوع فراوری خودرو درحقیقت بحث رقابت بین المللی است، منطقه ای، کشوری و داخلی نیست؛ بنابراین باید در ابتدا بتوانیم در داخل کشور خودمان ابتدا فضای رقابتی ایجاد کنیم. یعنی هنوز حتی در داخل کشور هم فضای رقابتی نداریم و انحصاری است. ابتدا باید در داخل کشور با تقویت بخش خصوصی و یاری کردن به این بخش و نظارت بر خودروسازانی مانند سایپا و ایران خودرو، ظرفیت رقابت داخلی را ایجاد کنیم، رقابتی که بالاخره بازار هم مشخص نماینده باشد و مصرف نماینده هم در خرید حق انتخاب داشته باشد.

وی ادامه داد: در مرحله دوم برای اینکه رقابت بین المللی گردد، در بحث واردات هم در حال اجرا یکسری کارها هستیم که هم برای صادرات خودرو توسط دوستان خودروساز داخلی مشوق تعریف کنیم تا بتوانند محصول خود را صادر نمایند و هم اینکه در بحث واردات به تدریج تعرفه کاهش یابد تا بتوان فضا و بازار خودرو را رقابتی کرد.

می خواهیم الزام کنیم که تمام عرضه خودروسازی سایپا و ایران خودرو در بورس باشد

نایب رئیس دوم کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی گفت: موضوع بعدی که در حوزه خودرو دنبال می کنیم تا بتواند در کوتاه مدت مسائل را حل نماید، این است که عرضه را مدیریت نموده و آن را شفاف کنیم. به این معنی که بحث عرضه را که به عنوان اهرمی در دست خودروساز است و هرگاه دلش بخواهد، آن را کم نموده و عطش بازار را ایجاد می نماید و هرگاه دلش بخواهد، عرضه را زیاد می نماید، این عرضه را شفاف کنیم. در این خصوص موضوع بورس را مطرح کردیم و می خواهیم الزام کنیم که تمام عرضه خودروسازی سایپا و ایران خودرو در بورس باشد.

جدی بیان کرد: در اقدام بعدی، قرار است تقاضا را هم معقول کنیم. یکی از دلایلی که اکنون تقاضای کاذب داریم و برخی حتی زمانی که ماشین هم احتیاج ندارند، به دنبال این هستند که ثبت نام نموده و ماشین جدید بگیرند تا در بازار آزاد با قیمت خیلی بالاتر بفروشند، عدم مدیریت عرضه و تقاضاست.

وی گفت: وقتی عرضه با قیمت واقعی بازار در بورس انجام گردد، کسی که به دنبال کالای سرمایه ای است، دیگر تقاضا نخواهد نمود و کسی که احتیاجمند خودرو است، تقاضا خواهد نمود و خود به خود بخش عظیمی از تقاضا کاهش پیدا خواهد نمود. وقتی تقاضا معقول شد و عرضه هم شفاف شد و مشوق هایی تعریف کردیم تا عرضه بیشتر گردد، بین عرضه و تقاضا بالانس به وجود می آید. در سال های گذشته گاهی اوقات شاهد بوده ایم که خودروسازان داخلی، خودروهای خود را با کلی مشوق عرضه می کردند؛ چراکه تقاضا وجود نداشت؛ بنابراین در کوتاه مدت این رویه را دنبال می کنیم.

طرح مجلس برای ساماندهی بازار خودرو تا اوایل آبان نهایی شده و به صحن علنی می رود

این نماینده مجلس شرح داد: در طرح، موارد دیگری هم برای کیفیت، نوآوری، افزایش عرضه، بحث صادرات و واردات قطعه، بحث صادرات خودرو و ... پیش بینی شده و باید با وزیر جدید جلساتی برگزار کنیم و سریع تر این موضوع را به نتیجه برسانیم. فکر می کنم در مهر ماه یا اوایل آبان بتوانیم طرح را جمع بندی نموده و به صحن علنی بفرستیم.

4103/پ

مجله بهسان: مجله پزشکی و سلامت همراه با مقالات علمی

منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا
انتشار: 20 شهریور 1400 بروزرسانی: 20 شهریور 1400 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 23846

به "اگر مسائل مردم اولویت رئیس جمهور بود، در انتخاب وزیر صمت تعلل نمی کرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اگر مسائل مردم اولویت رئیس جمهور بود، در انتخاب وزیر صمت تعلل نمی کرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید