دوئل بشار اسد با ولادیمیر پوتین

به گزارش شیوا مارکت، در پی انتشار گزارش های انتقادآمیز علیه دولت سوریه در رسانه های روسی، محافل سیاسی و رسانه ای در دمشق، در اقدامی متقابل، از سران روسیه انتقاد کردند و حتی آن ها را به اخراج نیرو های روسی از سوریه تهدید کردند.

دوئل بشار اسد با ولادیمیر پوتین

به گزارش خبرنگاران، در حالی که روسیه و سوریه در سطح رسمی اظهارنظر مناقشه برانگیزی درباره یکدیگر بیان نمی نمایند، رسانه های آن ها درگیر یک جنگ لفظی کم سابقه شده اند. چندی پیش، برخی رسانه های روسی در اقدامی غیرمنتظره شروع به انتقاد از دولت سوریه و رئیس جمهور این کشور کردند. حالا، برخی محافل سیاسی در دمشق، به این نقدها پاسخ تندی می دهند.

تک روسی

جدال رسانه ای روسیه و سوریه زمانی شروع شد که یک رسانه غیر رسمی روسی به اسم خبرگزاری فدرال روسیه سلسله ای از گزارش ها منتشر کرد که در آن ها از فساد ادعایی در دولت سوریه و عملکرد بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در اداره کشور، به تندی انتقاد می گردد. در این گزارش ها ادعا می گردد که فساد مالی در دولت سوریه زیاد است و بشار اسد کنترل چندانی بر کشور ندارد. این خبرگزاری، رسمی نیست، اما از آنجا که مالک آن به کاخ کرملین نزدیک است، گزارش های آن بازتاب گسترده ای پیدا کرد.

حملات روسی به بشار اسد با انتشار یک یادداشت تحلیلی در اندیشکده شورای روسی امور بین الملل وارد فاز تازه ای شد. نویسنده یادداشت یک سفیر سابق روسی است که در کشور های عربی خدمت نموده بود. در بخش هایی از این یادداشت که در رسانه های منطقه ای منتشر شد، ادعا می گردد که روسیه اخیرا نسبت به کناره گیری بشار اسد جدی تر شده است. همچنین، یادداشت مزبور احتمال حصول توافق میان روسیه، ترکیه، آمریکا و ایران در زمینه کناره گیری اسد از قدرت را در ازای تشکیل دولت جدید مطرح نمود. دولتی که از نظام و اپوزیسیون سوریه متشکل خواهد بود.

چنین توافقی که برخی رسانه ها ادعا می نمایند در قالب فرایند آستانه در حال شکل گیری است، هنوز از سوی منابع رسمی روسیه تایید نشده است. البته ایران چنین توافقی را تکذیب کرد. سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ادعای برخی رسانه ها مبنی بر تصمیم گیری کشور های ضامن فرایند آستانه در خصوص آینده حکومت سوریه را تکذیب کرد و آن را بی پایه و اساس دانست.

اما آمریکا به سرعت سیگنال های روسی را گرفت. جیمز جفری، نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه، با اشاره به نقدها رسانه های روسیه از دولت سوریه مدعی شد که روسیه ممکن است از بشار اسد خسته شده باشد.

روسیه و سوریه حملات رسانه ای به یکدیگر را کاهش داده اند.

پاتک سوری

از سوی دیگر، محافل سیاسی و رسانه ای در دمشق پس از مدتی درنگ، به هجمه رسانه ای روسیه پاسخ دادند. تندترین پاسخ سوری از سوی خالد عبود، نماینده مجلس سوریه، بیان شد. عبود طی یادداشتی نسبتا طولانی تحت عنوان اما اگر اسد از پوتین خشمگین شد، چه؟ در فیسبوک، به طور مستقیم، پوتین را تهدید کرد. به طور کلی، نقدها عبود حول این محور بود که متحد اصلی سوریه، حزب الله و ایران هستند و مداخله روسیه در سوریه با هدف تامین منافع مشترک این دو کشور در مقابل آمریکا انجام شد. همچنین، به گفته عبود، روسیه نقشی در نجات دادن اسد نداشت.

عبود به پوتین هشدار داد که سوریه می تواند نیرو های روسی را در خاک خود اشغالگر بخواند و با آن ها به شکل اطلاعاتی و نظامی برخورد کند. فراتر از این، عبود گفت که اسد حتی می تواند موقعیت پوتین را در داخل روسیه به خطر بیندازد.

این نماینده مجلس در سرانجام یادداشت اش نوشت اگر اسد بخواهد به طور علنی یا سری در مقابل پوتین ایستادگی کند، رئیس جمهور روسیه فقط در سوریه به سرانجام نخواهد رسید، بلکه نفوذ یک دهه گذشته روسیه از بین خواهد رفت و نام پوتین تا ابد از تاریخ روسیه خط خواهد خورد.

روسیه و سوریه هر دو به طور رسمی هنوز واکنشی به حملات رسانه ای به یکدیگر نشان نداده اند. اما ظاهرا، این دو کشور در حال مهار تنش های رسانه ای هستند.

بعد از شروع جدال رسانه ای میان روسیه و سوریه، بسیاری از تحلیلگران این ادعا را مطرح نمودند که این جدال با موافقت ضمنی نهاد های رسمی این دو کشور شروع شد. چرا که بدون موافقت ضمنی این نهادها، امکان انتشار چنین نقدهای وجود ندارد. به عبارت دیگر، این دو کشور تصمیم گرفته اند به وسیله رسانه ها به یکدیگر پیغام بفرستند. صحت و سقم این ادعا هنوز تعیین نیست. اما به نظر می رسد دو کشور تصمیم گرفته اند به تنش رسانه ای پایان دهند.

بیشتر بخوانید:

سیگنال مبهم روسی به بشار اسد

اختلاف خانوادگی در خاندان بشار اسد؛ آیا پای روسیه در میان است؟

از اختلافات خانوادگی تا قانون قیصر؛ در سوریه چه خبر است؟

عبود یادداشت جدیدی منتشر کرد و یادداشت آتشین قبلی را صرفا دیدگاه شخصی دانست. عبود نوشت که او از جانب هیچ نهاد رسمی سوریه سخن نگفته و نقدهاش از روسیه صرفا دیدگاه شخصی او درباره ماشین رسانه ای روسیه است.

از سوی دیگر، شبکه دولتی عرب زبان روسیا الیوم تبادل نظر با فراس طلاس، از معارضان سوریه، را حذف کرد. طلاس از فساد در سوریه سخن گفته و سران این کشور را به لاپوشانی کردن فساد متهم نموده بود. علاوه بر این، روزنامه الشرق الاوسط، طی گزارشی از مسکو، به نقل از یک منبع گفت که دولت روسیه از رسانه های این کشور خواسته است که انتشار یادداشت های انتقادآمیز علیه نظام سوریه را متوقف نمایند.

در هفته های اخیر، با شروع جدال رسانه ای میان دمشق و مسکو و همچنین پس از شعله ور شدن اختلافات میان بشار اسد و پسر عمه اش رامی مخلوف، پرسش های زیادی درباره نقش کاخ کرملین در این رویداد ها مطرح شده است. فعلا تنش ها در این دو رویداد کاهش یافته است، اما باید دید این آرامش تا چه زمانی ادامه پیدا می نماید.

sabzevartoday.ir: سبزوار: با مجله خبری تحلیلی سبزوار بروز باشید

منبع: فرارو
انتشار: 27 دی 1400 بروزرسانی: 27 دی 1400 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 19880

به "دوئل بشار اسد با ولادیمیر پوتین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دوئل بشار اسد با ولادیمیر پوتین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید