طرز تهیه آب دوغ خیار خوشمزه و مجلسی مخصوص تبریز با خامه

به گزارش شیوا مارکت، آب دوغ خیار یکی از غذا های سنتی و قدیمی ایرانی است که به عنوان یک غذای فصلی بسیار محبوب محسوب می گردد.

طرز تهیه آب دوغ خیار خوشمزه و مجلسی مخصوص تبریز با خامه

آب دوغ خیار به دلیل اینکه به صورت خنک سرو می گردد بیشتر در فصل تابستان تهیه و سرو می گردد در همه شهر ها رسپی های متفاوتی برای تهیه آب دوغ خیار وجود دارد و این غذای خوشمزه برای برطرف عطش در تابستان بسیار موثر است دقت کنید آب دوغ خیار فقط یک غذای ساده نیست بلکه یک غذای مقوی و خوشمزه می باشد.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای 4 نفر آب دوغ خیار تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری آب دوغ خیار تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

مواد لازم برای 4 نفر

دوغ 1 لیتر

خیار 2 عدد

خامه 50 گرم

گردو 100 گرم

کشمش 100 گرم

نمک به اندازه کافی

سبزی خوردن 300 گرم

ماست چکیده 300 گرم

نان لواش به اندازه کافی

دستور تهیه

برای تهیه آبدوغ خیار ابتدا سبزی خوردن را پاک می کنیم و می شوییم و آبکش می کنیم و روی تخته آشپزخانه سبزی ها را خرد می کنیم و در کاسه ای عظیم می ریزیم و بعد خیار ها را می شوییم و برش های عمودی و افقی روی آن ایجاد می کنیم و خرد می کنیم تا مانند سالاد شیرازی به صورت مربع های کوچک خیار ها شوند و داخل کاسه می ریزیم.

در کاسه ای عظیم ماست را می ریزیم و بعد خامه را می افزاییم و خوب هم می زنیم تا یکدست شوند و بعد دوغ را اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم اگر غلیظ بود مقداری آب به آن اضافه می کنیم و طعم آب دوغ را می چشیم و اگر احتیاج بود کمی نمک به آن می افزاییم و سبزی و خیار خرد شده را به آب دوغ اضافه می کنیم و مواد را مخلوط می کنیم

و مقداری نان لواش را با دست به تکه های کوچک تبدیل می کنیم و داخل مواد می ریزیم و مخلوط می کنیم و گردو را با چاقو خرد می کنیم یا در آسیاب می ریزیم و پودرش را می ریزیم و کشمش را نیز می افزاییم.

و مواد را زیر و رو می کنیم و آب دوغ خیار آماده شده را در یخچال می گذاریم تا خنک گردد و (اگر می خواهید سریع مصرف کنید چند تکه یخ در آب دوغ خیار بریزید) بعد روی آن را با کشمش و گردو تزئین می کنیم. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه آب دوغ خیار ساده و خانگی

افزودن خامه اختیاری می باشد و برای غلیظت بیشتر اضافه شده است و قابل حذف است.

به دلخواه کمی پودر یا برگ گل محمدی نیز اضافه کنید.

از نان خشک برای تهیه آب دوغ خیار بهره ببرید.

بهتر است از ماست یا دوغ کمی ترش بهره ببرید.

اگر طعم و مزه سیر را دوست دارید با پوره 2 حبه به آب دوغ خیار طعم فوق العاده ای به آن دهید

در برخی رسپی کمی ترپچه یا سیب گلاب نیز به مواد آب دوغ خیار اضافه می نمایند.

در دستوری آب دوغ خیار اصیل پوست خیار گرفته نمی گردد.

اضافه کردن کمی پیازچه خرد شده باعث خوشمزه تر شدن آب دوغ خیار می گردد.

می توانید از سبزیجات خشک نیز بهره ببرید.

منبع: گردشبان
انتشار: 24 خرداد 1400 بروزرسانی: 24 خرداد 1400 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 29469

به "طرز تهیه آب دوغ خیار خوشمزه و مجلسی مخصوص تبریز با خامه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آب دوغ خیار خوشمزه و مجلسی مخصوص تبریز با خامه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید