طرز تهیه بیف استراگانف، خوشمزه ترین غذای کلاسیک روسی
به گزارش شیوا مارکت، هر غذایی که با قارچ و خامه تهیه می گردد، یک هیچ از باقی غذا ها جلوتر است! بیف استراگانف نه تنها با قارچ و خامه درست می گردد، بلکه ماده اصلی در تهیه آن گوشت است و علاقه و دلبستگی ایرانی ها به گوشت نیازی به شرح اضافه ندارد.

بیف استراگانف همانطور که از اسمش پیداست، یک غذای کلاسیک روسی قرن نوزدهمی است. ریشه این لغت به کلمه استراگات به معنی ریش ریش کردن بر می گردد و به خوبی گویای شکل ظاهری این غذاست. در ادامه طرز تهیه بیف استراگانف کلاسیک و نحوه سرو آن را می خوانیم.
طرز تهیه بیف استراگانف اصل روسی
مواد لازم | |
گوشت فیله گوساله | 500 گرم |
قارچ | 300 گرم |
سیر | 2 حبه |
کره | 50 گرم |
خامه ترش | 1 پیمانه |
استاک گوشت | ¼ تا ½ پیمانه |
نمک دریا و فلفل سیاه | به میزان لازم |
جعفری ساطوری شده | برای تزئین |
روش تهیه بیف استراگانف
- ابتدا گوشت فیله گوساله را به نوار های باریک برش بزنید و با نمک و فلفل سیاه طعم دار کنید.
نکته: در صورت تمایل می توانید از 1 و ½ قاشق چایخوری سس ورستچر و 1 قاشق غذاخوری سس خردل نیز برای طعم دار کردن گوشت بهره ببرید.
- قارچ های خرد شده را با نیمی از کره و یک قاشق چایخوری روغن ابتدا با حرارت زیاد، سپس با حرارت متوسط به طور کامل تفت دهید.
نکته: کره طعم بهتر و حالت کرمی تر به این غذا می دهد. اما در صورت دسترس نبودن می توانید با روغن زیتون و یا روغن های گیاهی دیگر آن را جایگزین کنید.
- قارچ ها را خارج نموده و مابقی کره را به تابه اضافه کنید. سپس، سیر له شده را اضافه و به محض بلند شدن بوی سیر، گوشت های خلال شده را به تابه اضافه کنید. اجازه دهید تا گوشت کاملا رنگ کاراملی به خود بگیرد.
نکته: بهتر است گوشت ها را در دو مرحله تفت دهید و از انباشتن همه گوشت ها در تابه خودداری کنید. این کار یاری خواهد نمود تا همه قطعات گوشت به طور یکنواخت حرارت ببینند.
- در این مرحله استاک یا عصاره گوشت را اضافه کنید و اجازه دهید تا آب آن به طور کامل تبخیر گردد.
نکته: در صورتی که نوار های گوشت باریک باشد نیازی به اضافه کردن استاک گوشت نیست. ولی اگر می خواهید از پخت کامل گوشت اطمینان حاصل کنید، این مرحله را حذف نکنید.
- در این مرحله گوشت و قارچ را مخلوط نموده و خامه ترش را اضافه می کنیم و در نهایت با جعفری ساطوری شده کار را به انتها می رسانیم.
نکته: در صورت در دسترس نبودن خامه ترش، می توانید آن را با ½ پیمانه خامه صبحانه، ½ پیمانه شیر و یک قاشق چایخوری آرد یا پودر نشاسته جایگزین کنید.
نحوه سرو بیف استراگانف
بیف استراگانف معمولا همراه با پاستا، نودل، برنج و یا سیب زمینی تنوری یا پوره شده سرو می گردد. اما در ایران معمولا بیشتر شاهد سرو این غذا به صورت خوراک همراه با سیب زمینی یا چیپس خلالی هستیم.
حرف آخر
شما همچنین می توانید با جایگزین کردن گوشت گوساله با سینه مرغ نواری، چیکن استراگانف درست نموده و با پاستا میل کنید.
اگرچه غذا های اصیل ایرانی با آن رنگ و لعاب و عطر و طعم بی نظیرشان صندلی ویژه ای در لیست غذا های روزانه ما دارند، اما بد نیست گاهی برای تنوع به سراغ غذا های بین الملل برویم. اگر به دنبال تست غذا های جدید و هماهنگ با ذائقه ایرانی هستید، پیشنهاد می کنیم طرز تهیه چیکن کوردن بلو را نیز در انگیزه دنبال کنید.
لطفا اگر رسپی های ارائه شده در بخش آشپزی انگیزه را امتحان می کنید، تجربیات و سوالات خود را با ما و سایر همراهان انگیزه به اشتراک بگذارید. کارشناسان ما در اسرع وقت جوابگوی سوالات شما خواهند بود.
منبع: مجله انگیزهطفره: طفره: مجله سرگرمی، تفریحی و گردشگری