طرز تهیه سس فرانسوی خانگی

به گزارش شیوا مارکت، سس فرانسوی در بیشتر غذاها و سالادها کاربرد ویژه ای دارد و چه عالی اگر این نوع سس ویژه را خود در منزل تهیه و غذا و سالاد خود را شاهانه تر کنید

طرز تهیه سس فرانسوی خانگی

سس، مایع غلیظی است که برای طعم و مزه دادن به انواع غذاها یا جذاب تر به نظر آمدن آنها به کار می رود. اصل واژه سس فرانسوی است که خود ریشه لاتینی دارد. برای مزه دارتر کردن غذاچاشنی های گوناگونی بکار می رود که سس ها جزئی از آنها است.

سس فرانسوی از میان انواع سس های دیگر بسیار کاربردی تر است و در بیشتر غذاها و سالادها بکار برده می گردد. سس مایونز را همراه با سس گوجه فرنگی , شکر , سرکه , نمک و فلفل مخلوط کرده سس فرانسوی بدست می آید. این سس بمصرف سالاد های سبز که بیشتر کاهو و کلم دارند می رسد. مصرف این محصول، به دلیل استفاده از تخم مرغ برای افرادی که کلسترول بالا دارند مناسب نمی باشد. همچنین این محصول علاوه بر تخم مرغ حاوی پودر خردل و گوجه فرنگی بوده، لذا برای افرادی که به این مواد حساسیت دارند، توصیه نمی گردد.

مواد لازم برای تهیه سس فرانسوی

سرکه (سرکه بالزامیک یا سرکه سیب ساده)1/2 پیمانه
پودر عصاره مرغ خرد شده به جای پودر آرومات1 عدد
سس خردل فرانسوی یا سس دیژون1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به اندازه کافی
روغن زیتون1 پیمانه

دستور تهیه سس فرانسوی

  1. ابتدا آب را داخل مخلوط کن بریزید.
  2. سپس سرکه را اضافه کنید .
  3. در مزحله بعدی سس خردل را بریزید و مخلوط کن را روشن کنید تا مخلوط ترکیب گردد.
  4. پس از مخلوط شدن سرکه و سس خردل، پودر عصاره مرغ را بیافزایید.
  5. در ادامه روغن زیتون را آرام آرام در حین اینکه مخلوط کن روشن است از بالا داخل ظرف مخلوط کن بریزید.
  6. در مرحله آخر نمک و فلفل در صورت تمایل اضافه می کنیم .

نکات

  • مهم همگن بودن سس است که بریده نگردد و روغن از سس جدا نباشد . این کار با استفاده از مخلوط کند و آرام آرام ریختن روغن زیتون حل می گردد(درست شبیه حالتی که مایونز تهیه می کنید) .
  • سس فرانسوی بهعنوان چاشنی برای انواع سالاد، استیک، مرغ و انواع غذاهای گوشتی استفاده می گردد .
  • هر 1 قاشق سوپ خوری سس فرانسوی هفتاد و پنج گرم کالری انرژی دارد.
  • در صورت تمایل به سس سویا، 1 یا چند قاشق غذاخوری سس سویا به همراه یک قاسق آب پرتقال اضافه مخلوط کنید ولی بدانید که سس سویا هر چند مزه خوبی به سس فرانسوی می دهد ولی رنگ سس را تیره می کند.
  • اگر سس سویا اضافه می کنید از نمک صرفنظر کنید زیرا پودر مرغ و سویا خود نمک دارند.
  • به جای خردل می توانید از عصاره قره قوروت یا عصاره تمرهندی استفاده کنید ولی رنگ طلایی زیبای خردل را نخواهد داشت .

در سس فرانسوی از پودر آرومات استفاده می گردد که وارداتی است و شاید در دسترس نباشد. سس خردل مانع از بریدن سس و باعث ترکیب آب و سرکه با روغن زیتون می گردد .در حالت عادی روغن با مایعات ترکیب نمی گردد و آب زیر و روغن روی ترکیب می ایستد. سس خردل رل کاتالیزور این سس را ایفا می کند.

سس فرانسوی را در منزل تهیه کنید و با غذا و سالاد خود میل فرمایید نوش جان... .

مجله واحدی: مجله واحدی: مجله گردشگری و مسافرتی

منبع: setare.com
انتشار: 6 شهریور 1400 بروزرسانی: 6 شهریور 1400 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 25369

به "طرز تهیه سس فرانسوی خانگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سس فرانسوی خانگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید