طرز تهیه ماش پلو خوشمزه

به گزارش شیوا مارکت، متاسفانه امروزه مصرف ماش در کشور کمتر شده است. از خواص ماش غافل نشوید و آن را در سبد خوراک خود قرار دهید.

طرز تهیه ماش پلو خوشمزه

به گزارش خبرنگاران به نقل از تصویر زندگی

مواد لازم برای تهیه ماش پلو مجلسی با گوشت چرخ نموده

برنجدو پیمانه
ماشیک پیمانه
پیاز متوسطیک عدد
گوشت چرخ نمودهدویست و پنجاه گرم
خرمابه تعداد لازم
نمکبه میزان دلخواه
فلفلبه میزان دلخواه
زرد چوبهبه میزان دلخواه
پودر سیربه میزان دلخواه
آماده سازی:15 دقیقه
زمان پخت:75 دقیقه
مجموع زمان پخت:90 دقیقه

طرز تهیه

برنج را پاک نموده بشویید و حداقل از 2 ساعت قبل با کمی نمک خیس کنید.

ماش پاک شده را بشویید و بگذارید آبش کامل برود.

پیاز را نگینی خرد نموده و در تابه ای با کمی روغن تفت دهید تا نرم گردد.

گوشت چرخ نموده را اضافه نموده و به همراه پیاز تفت دهید.

دقت کنید که زمان سرخ کردن، گوشت چرخ نموده حالت گلوله گلوله نگردد. گوشت را با حرارت خیلی کم بپزید و با پشت قاشق مدام آن را فشار دهید تا کاملا له و یکنواخت گردد.

وقتی گوشت تغییر رنگ داد ادویه ها و نمک را اضافه نموده و کمی دیگر تفت دهید تا طعم دار شده و بوی نامطلوب گوشت از بین برود.

ماش را در قابلمه ای با کمی روغن تفت دهید تا هم خوش طعم تر گردد و هم ظاهرش به همان صورت حفظ گردد.

درون قابلمه ماش، کمی آب بریزید، درب آن را بگذارید تا ماش نیم پز گردد.

نشانه نیم پز شدن این است که وقتی ماش را بین دو انگشت فشار می دهید، باز گردد اما متلاشی نگردد.

ماش را آبکش کنید و کنار بگذارید.

در قابلمه ای آب به جوش آورده و برنج را در آب جوش بریزید. در صورت تمایل کمی زردچوبه در قابلمه بریزید تا برنجتان زرد رنگ گردد.

چند دقیقه قبل از پخته شدن برنج، ماش را هم اضافه نموده و با هم آبکش کنید.

پس از آبکش کردن تمامی مواد را با هم مخلوط نموده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد و بعد نوش جان کنید.

در صورت تمایل کف قابلمه را سیب زمینی یا نان بگذارید.

می توانید لایه ای برنج را کف قابلمه ریخته ، سپس یک لایه مواد گوشتی، مجددا برنج و …

بهتر است برای از بین بردن نفخ ماش، آن را نیز مثل تمامی حبوبات از شب قبل خیس کنید و در این مدت آب آن را چند بار عوض کنید.

می توانید ماش ها را بلافاصله بعد پخت در آب سرد بریزید تا پوستش کنده شده و نفخش کمتر گردد.

ماش پلو را می توان بدون گوشت، با نیمرو، کشمش، خرما یا بدون اینها خورد.

برای ماش پلو با گوشت چرخ نموده می توانید قلقلی درست کنید.

برای درست کردن قلقلی ، گوشت چرخ نموده را با پیاز رنده شده آب گرفته مخلوط کنید. نمک بزنید و قلقلی نموده و سرخ کنید.

می توانید به گوشت 2 قاشق آرد سوخاری باضاقه نموده و قلقلی کنید. در این حالت لازم نیست آب پیاز را بگیرید.

در صورت تمایل به گوشت قلقلی کمی سماق بزنید.

اگر مخلوط گوشت و پیاز را نیم ساعت در یخچال بگذارید، راحت تر قلقلی می گردد

مجله سرگرمی: مجله سرگرمی و گردشگری

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 19 مرداد 1400 بروزرسانی: 19 مرداد 1400 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 26839

به "طرز تهیه ماش پلو خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ماش پلو خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید