طرز تهیه مربا توت فرنگی و فوت و فن پخت آن
به گزارش شیوا مارکت، حتی اگر میانه ای با اسانس این میوه نداشته باشید و از نظر تان توت فرنگی های امروز دیگر عطر و طعم سابق را نداشته باشند، باز هم بعید است که از پیشنهاد نوشیدن یک لیوان شربت توت فرنگی خانگی بگذرید یا اینکه به یک برش چیزکیک توت فرنگی نه بگویید. در این مطلب سریع ترین طرز تهیه مربا توت فرنگی خانگی را به شما آموزش می دهیم. نکات ساده ای که در ادامه با شما درمیان گذاشته ایم را رعایت کنید تا مربایتان شکرک نزند و شیره اش تا یک سال دیگر هم شفاف و خوشرنگ باقی بماند.
البته خودتان هم خوب می دانید که برای آماده کردن دسرها و نوشیدنی های خوشمزه با توت فرنگی، همواره به اجاق گاز احتیاج ندارید. شما می توانید با توت فرنگی خام هم ملیک شیک، معجون یا اسموتی بسازید یا اینکه این میوه اشتها برانگیز را در تهیه رولت، ژله یا حتی کرپ مورد استفاده قرار دهید.
مواد لازم برای تهیه مربا توت فرنگی
- توت فرنگی یک کیلو
- شکر 750 گرم
- لیمو تازه (آب گرفته شده) یک عدد
- کره یک قاشق چای خوری (اختیاری)
طرز تهیه مربا توت فرنگی
مرحله اول
قبل از هر کاری، شیشه های مربا را 10 دقیقه بجوشانید و در دمای 180، در فر خشک کنید.
مرحله دوم
با یک دستمال نرم و نم دار توت فرنگی ها را تمیز کنید. برای سالم ماندن توت فرنگی های مربایتان بهتر است آنها را با آب نشویید و تنها به آرامی تمیزشان کنید. سپس با یک چاقوی تیز قسمت برگ را بیرون بیاورید. اگر توت فرنگی هایتان درشت هستند، می توانید آنها را نصف کنید. اما اگر نظر ما را بخواهید، مربای توت فرنگی سالم اشتها آورتر است. شما می توانید پارافه توت فرنگی یا شیر برنج توت فرنگی را با میوه تازه آماده کنید، اما مطمئن باشید که اضافه کردن مربای توت فرنگی به جای میوه تازه هم به این دسرها طعمی خوشایند می دهد.
اگر می خواهید با طرز تهیه مربا توت فرنگی که برایتان آماده نموده ایم کار را آغاز کنید، ابتدا توت فرنگی ها را در یک قابلمه بریزید و لابه لای هر لایه توت فرنگی، مقداری شکر بپاشید. سپس ظرف را برای 12 ساعت در دمای متعادل اتاق قرار دهید تا شکر آب گردد و به خرد توت ها برود.
مرحله سوم
قابلمه توت فرنگی را روی حرارت بگذارید و آب لیمو را هم به آن اضافه کنید. اگر در جریان پخت مقداری شکر به دیواره قابلمه چسبیده بود، به آرامی شکرها را جدا کنید.
وقتی که شکرها آب شدند، کمی حرارت را بیشتر کنید تا مربایتان آرام آرام قُل بزند. البته یادتان نرود که قبل از جوشیدن مربا توت فرنگی، باید شکرها به طور کامل آب شده باشند، وگرنه روی مربایلتان بلورهای شکر ظاهر خواهد شد. در زمان جوشیدن مربا، کف روی آن را با قاشق بگیرید. البته این کار را فقط یکبار و با دقت انجام دهید.
مرحله چهارم
بعد از به جوش آمدن مربای توت فرنگی، پنج تا 10 دقیقه برای پختن توت فرنگی ها صبر کنید. وقتی دمای شیره مربا به 105 درجه سانتی گراد رسید، قابلمه را از روی حرارت بردارید. اگر دماسنج ندارید، یک قاشق از آب مربا را در یک نعلبکی سرد بریزید و 30 ثانیه برای خنک شدنش صبر کنید. اگر بعد از این مدت شیره مربا به غلظت دلخواهتان رسیده بود و مثل آب از روی انگشتانتان سرازیر نشد، مربای شما آماده شده است. در غیر این صورت برای حدود دو دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید تا شیر غلیظ تر گردد.
مرحله پنجم
یک قاشق غذاخوری کره پاستوریزه را آب کنید و روی مربا بریزید. با این کار به جای مانده کف مربا از بین خواهد رفت. سپس مربا توت فرنگی را در شیشه های گرم بریزید و درشان را ببندید. شیشه های مربا را می توانید برای یک سال در فریزر نگه دارید و هر شیشه را می توانید برای ماه ها در یخچال نگهداری کنید. مربای توت فرنگی شما آماده است و می توانید آن را همراه با کره و نان داغ و یک فنجان چای برای صبحانه نوش جان کنید.
منبع: کتاب کاله