58 روستای استان قزوین در معرض تهدید سیل واقع شده است
به گزارش شیوا مارکت، به گزارش خبرنگاران، قدرت الله مهدیخانی روز چهارشنبه به مناسبت روزایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی در جمع خبرنگاران که در استانداری برگزار گردید اظهارداشت: از مجموع 33 نوع حادثه در کشور حدود 25 مورد آن را در استان شاهد بوده ایم و باید همواره آماده مقابله با این حوادث باشیم.

وی بیان نمود: 90 درصد شهرهای کشور روی گسل و 80 درصد تحت تاثیر زلزله قرار گرفته است و بیش از 315 شهر در معرض سیل در کشور و در استان تعداد 58 روستا در معرض حادثه سیل است.
مهدیخانی توضیح داد: باید مراحل چهارگانه پیشگیری، آمادگی، مقابله، بازسازی و بازتوانی جدی گرفته گردد تا خسارات ناشی از حوادث به حداقل برسد.
اجرای 75 پروژه مدیریت بحران در استان
وی اظهارداشت: در سال قبل 32 میلیارد تومان اعتبار به مدیریت بحران ابلاغ شد که 10 میلیارد پرداخت شد و از این محل توانستیم 75 پروژه تعریف کنیم که بیش از 70 درصد آن در بخش سیل بود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین یادآورشد: استان قزوین از حوادث خشکسالی، سرمازدگی و آفات کشاورزی معمولا خسارات قابل توجهی می بیند که در این راستا در امسال 1881 میلیارد تومان در اثر سرما به باغداران و کشاورزان استان خسارت وارد شد.
وی گفت: تاکنون 35 میلیارد تومان برای جبران خسارت به استان تخصیص داده شده که 27 میلیارد تومان آن پرداخت شده است.
مهدیخانی اضافه نمود: با مصوبه هیئت دولت برای پرداخت خسارت در حوادث مختلفی چون سیل، خشکسالی، سرمازدگی و آنفولانزای فوق حاد پرندگان تسهیلاتی پیش بینی و مقرر شد ضمن پرداخت خسارت به بیمه شدگان برای سایر خسارت دیدگان و کشاورزانی که به بانک بدهکار بودند وام آنها تا سه سال تمدید و سود و کارمزد تسهیلات نیز بخشیده گردد.
وی گفت: در حادثه سیل امسال در بویین زهرا، الموت و طارم سفلی 170 میلیارد تومان و آتش سوزی 70 میلیارد تومان خسارت وارد شد و در شهرستانها نیز با خطر حوادث صنایع شیمیایی، نشت مواد خطرناک، خروج قطار از ریل، انحراف خودروی حامل مواد خطرناک آمونیاک روبرو شدیم.
مهدیخانی اظهارداشت: یکی از حوادث ما در استان غرق شدن در کانال ابیاری است که در سال قبل 18 نفر غرق شدند و امسال این تعداد به 9 نفر کاهش یافت.
وی اضافه نمود: همچنین با اقدامات صورت گرفته میزان حریق در مراتع از260 هکتار به 90 هکتار رسید و همچنان باید بتوانیم حوادث در عرصه های مختلف را کاهش دهیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین اضافه نمود: در حوادث باید دنبال روینمودهای نوین باشیم و آموزش و پیگیری را در اولویت قرار دهیم زیرا اگر امکانات به روز داشته باشیم و مردم در برنامه های آموزشی مشارکت نمایند به نتایج بهتری می رسیم.
وی اظهارداشت: آموزش 240 هزار نفر از دانش آموزان در1500 مدرسه و 300 نفر در تشکلهای مردم نهاد از کارهای صورت گرفته است.
مهدیخانی درادامه در خصوص تامین تجهیزات لازم برای کاهش خسارت بیان نمود: مدیریت بحران استان وظیفه ای در تجهیز و خرید وسایل آتش نشانی ندارد اما در چهار سال گذشته بیش از یک میلیارد و 600 میلیون تومان برای تجهیز ناوگان آتش نشانی شهرداری ها یاری نموده ایم.
وی در خصوص آمادگی استان برای حوادث غیر مترقبه گفت: یکی از اقدامات پیشگیرانه جانمایی برای اسکان موقت در حوادث اضطراری است که در توافق با یک شرکت دانش بنیان برای مطالعات مکان یابی و تخلیه نخاله های ساختمانی 350 میلیون تومان اختصاص داده ایم.
شناسایی 402 کارخانه خطرساز در استان
وی در ادامه با اشاره به تهدید واحدهای صنعتی خطرناک در استان گفت: در حال حاضر 402 شرکت و واحد تولیدی در استان خطرناک و بحران زا شناسایی شده که باید برای مقابله و ایمن سازی حوادث احتمالی در آنها پیش بینی لازم صورت گیرد.
مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین توضیح داد: برای جابجایی انبارهای خطرناک داخل شهری اقدامات اولیه صورت گرفته و برای محدوده بازار هم باید شهرداری ورود کند که تاکنون کارهای خوبی صورت گرفته است.
وی اضافه نمود: آبهای سطحی هم برخی شهرها را تهدید می نماید که برای آن اقدام نموده ایم و برای رانش زمین در روستای اوانک نیز یک میلیارد تومان ضروری است که پیگیر تامین آن هستیم.
منبع: خبرگزاری مهر