طرز تهیه مربای به نگینی خانگی و مجلسی

به گزارش شیوا مارکت، صبحانه از مهم ترین وعده های غذایی به شمار میرود که برای ایرانی ها از جایگاه بالایی برخوردار است. اگر از یک ایرانی در خصوص صبحانه او بپرسید متوجه مصرف بالای پنیر، مربا و تخم مرغ خواهید شد. در مطالب قبلی می توانید 10 مدل صبحانه با تخم مرغ را بخوانید و برای بچه ها خود درست کنید. با این حال میوه های نوبرانه تابستانه و پاییزه برترین بهانه برای تهیه مربا هستند. رنگ و لعاب مربا همواره سفره های شما را رنگین تر خواهد نمود پس از طرز تهیه مربای به نگینی مجلسی غافل نشوید. طرز تهیه مربای کیوی یکی از بارزترین مثال ها برای میوه نوبرانه پاییز است که در کتاب کاله می توانید آن را بخوانید.

طرز تهیه مربای به نگینی خانگی و مجلسی

مواد لازم برای تهیه مربای به نگینی

  • به یک کیلوگرم
  • شکر سفید یک کیلو و دویست گرم
  • لیمو یک عدد
  • آب 500 میلی لیتر

طرز تهیه مربای به نگینی

1. به ها را بشویید

در اولین مرحله از طرز تهیه مربای به نگینی باید میوه به را کامل شسته و پوست آن ها را بگیرید. هنگام پوست گرفتن شان هسته ، قسمت های پوسیده و کرم خورده آن را جدا کنید. به ها را نگینی خرد نموده و کنار بگذارید. در ادامه آب لیمو را گرفته و به همراه هسته هایش داخل یک پارچه تنظیفی بریزید تا تصفیه گردد. به سراغ دیگر مراحل پخت مربا بروید. در فصل تابستان طرز تهیه مربای زردآلو را هم می توانید برای صبحانه هایتان امتحان کنید.

2. به را داخل قابلمه بریزید

در دومین مرحله از طرز تهیه مربای به نگینی، یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و به های نگینی خردشده را داخل آن بریزید. روی آن را با آب بپوشانید. زمان دهید تا به های نگینی حدود 30 تا 40 دقیقه در آب بجشوند. در این مدت به ها کمی نرم خواهند شد. اگر به آب بیشتری نیاز داشتند حتما اضافه کنید. مربای هویج را هم به راحتی در منزل می توانید درست کنید.

3. شکر و آب لیمو را اضافه کنید

در سومین مرحله از طرز تهیه مربای به نگینی به سراغ شکر و آب لیمو بروید. آن ها را به قابلمه اضافه نموده و اجازه دهید که با به های خردشده بجوشند. حال حرارت را کم کنید تا شکر به طور کامل حل گردد. بعد از حل شدن کامل شکر، کل مخلوط را برای 15 دقیقه به جوش بیاورید. پیشنهاد ما به شما در فصل تابستان درست کردن مربای آلبالو و شربت آن است.

4. مربای به را سرو کنید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه مربای به ، نوبت به سرو آن ها می رسد. کمی از مربا را داخل بشقاب بریزید تا متوجه آبکی یا سفت بودن آن بشوید. اگر مربا کمی آب داشت آن را بجوشانید تا سفت گردد. 15 دقیقه زمان مناسبی برای این کار است. آن ها را داخل شیشه تمیز ریخته و در جای خنک نگه داری کنید. برای دانستن فوت و فن های مربای توت فرنگی به کتاب کاله مراجعه کنید.

نکات تکمیلی تهیه مربای به نگینی

افراد زیادی در فصل پاییز با توجه به راحتی دستور تهیه مربای به برای پخت آن اقدام می نمایند با این حال باید نکاتی را که در ادامه گفته می گردد را در نظر بگیرند.

طعم مربای به

طعم مربای به شیرین است اما با ریختن آب لیمو می توانید طعم آن را کمی ملایم تر کنید. از ادویه هایی مانند دارچین، وانیل، جوزهندی و زنجبیل هم می توانید برای طعم تندتر آن بهره ببرید. اگر عطر و طعم مربای به را دوست ندارید می توانید طرز تهیه مربای توت سیاه را امتحان کنید.

تست مربای به

بعد از آن که طرز تهیه مربای به را پیش بردید، قابلمه را از روی حرارت بردارید و یک قاشق از مربا را داخل بشقاب ریخته و آن را برای پنج دقیقه داخل فریزر بگذارید. سپس آن را با انگشت خود تست کنید اگر به طرفین چروک شد و شهد آن حالت چسبناکی داشت مربایتان آماده است. در صورتی که از آن آب می چکید مجدد آن را برای پنج دقیقه دیگر جوش دهید. طرز تهیه مربای به را به همراه فیلم آن حتما در کتاب کاله بخوانید.

نحوه سرو مربای به

مربای به را مانند دیگر مرباها می توانید تبدیل به مارمالاد نموده و به عنوان لایه میانی کیک های اسفنجی بهره ببرید. طرز تهیه مارمالاد توت فرنگی را در کتاب کاله می توانید بخوانید. با میوه به هم می توان کمپوت آماده نموده و در میهمانی ها سرو کرد و هم از آن برای پودینگ، پنکیک و فرنی بهره ببرید.

نگه داری مربای به

اگر مرباهای خود را در ظروف شیشه ای تمیز و استریل شده بریزید با این کار آن را 12 ماه تا 2 سال می توانید در جای خشک و خنک نگه دارید. از سویی دیگر مربایتان را می توانید در ظروف دردار در یخچال نگه داری کنید. این نکته را در نظر داشته باشید که رنگ مربا در طول زمان تغییر می نماید و تیره تر خواهد شد. مربای گل محمدی یکی از خوش عطرترین مرباها است که درست کردن آن را بهتان پیشنهاد می کنیم.

تیره نشدن مربای به

اگر می خواهید مربای به نگینی تان رنگ تیره به خود نگیرد باید این دو نکته را همیشه مد نظر داشته باشید:

  • بعد از نگینی خرد کردن میوه به، آن را برای چند دقیقه داخل آب بریزید و قبل از پخت آن را آب کشی کنید.
  • بعد از انتقال به قابلمه و موقع جوش خوردن آن را با کفگیر چوبی هم بزنید تا نچسبد و قهوه ای رنگ نگردد.

اگر مربایتان به کف قابلمه چسبید یا قهوه ای رنگ شد باید حرارت را خاموش کنید و آن ها را جدا نموده و مابقی را داخل یک قابلمه تمیز بریزید. مجدد به آن آب اضافه نموده و تا رسیدن به غلظت دلخواه زمان دهید که بجوشد. شاید برایتان جالب باشد که با گردوی تازه می توانید مربا در منزل درست کنید پس طرز تهیه مربای گردو را در کتاب کاله بخوانید.

رنگ مربای به

رنگ مربای به تان با دو تا سه ساعت دم کردن قرمزتر خواهد شد. شما باید بعد از جوش آمدن، حرارت قابلمه را کم کنید و برای چند ساعت روی آن دم کنی بگذارید. اگر می خواهید رنگ آن به نارنجی بزند کمی زعفران به آن اضافه کنید. شما در تمام فصول سال می توانید روی میز صبحانه تان مربای موز داشته باشید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 3 آبان 1402 بروزرسانی: 3 آبان 1402 گردآورنده: shivamarket.ir شناسه مطلب: 30117

به "طرز تهیه مربای به نگینی خانگی و مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مربای به نگینی خانگی و مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید